Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, Kanal İstanbul üzerinden müteahhitlere yönelik sözler kullanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a tepki gösterdi. CHP’li Sevim; “Halkın kutsallarını siyasetinize alet ederek Cumhuriyet Halk Partisini ve genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef göstererek saraya şirin görünme çabanız sizi Aydın halkının gözünde yükseltmeyecektir” dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun her mega proje de olduğu gibi Kanal İstanbul'a da karşı çıktığını ve yapılmasını engellemeye çalışma çabasıyla projede yer almayı düşünen müteahhitleri alenen tehdit ettiğini iddia eden AK Partili Metin Yavuz’un gündem değiştirme çabasında olduğunu ifade eden CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, AK Partili Yavuz’a açık mektupla mesaj yolladı. Sevim; “Hizmet anlayışı bürokratların üzerinde baskılar kurarak ya istifaya ya da tayine zorlamak olan sizler bugüne kadar Aydın halkına verdiğiniz hangi sözü tuttunuz veya hangi vaadiniz gerçekleştirdiniz. Seçimden seçime Aydın halkının karşısına çıkarak çeşitli vaatlerle kendinize oy istiyorsunuz, fakat 18 yıllık iktidarınızda başta Aydın-Denizli otoyolu, hava alanı, şehir hastanesi olmak üzere hiçbir seçim vaadinizi gerçekleştiremediniz” diye konuştu.

“ALGI OPERASYONU YAPIYORSUNUZ”


2020 bütçesinde Aydın’a yatırım için bir kuruş bile bütçe ayrılmasını sağlayamadınız diyen Sevim; “Baraj yapıp parasını büyükşehir belediyemizden yani Aydın halkından her ay tıkır tıkır alıyorsunuz. Bir barajı bile yaptıramıyorsunuz. Şimdi çıkmış her şeyi dört dörtlük yapıyormuşsunuz gibi mega projelerden bahsedip algı operasyonu yapıyorsunuz. Mega projelerden bahsetmişken 3. havalimanının kimlere kaç yıllığına yolcu garantisi ile peşkeş çekildiğinden, tünellerin, köprülerin otoyolların kaç araç geçme garantisiyle kimlerle kaç yıllığına peşkeş çekildiğinden ve garanti verilen sayıların tutmadığında Hakkari’deki Hasan emminin ve Nazilli’nin Avra köyündeki Ayşe teyzenin bu tazminatları ödemek zorunda kalacağından da bahsetseydiniz keşke.”

“BU ÜLKEYİ YÖNETEMİYORSUNUZ!”


Halkın sandıkların kurulduğu ilk fırsatta artan işsizlikten, yoksulluktan ve dışa bağımlı hale getirilen Türkiye’den ve kötü ekonomiden dolayı AK Parti’den hesap soracağını söyleyen Serkan Sevim; “Artık kabul edin sayın Metin Yavuz sizler bu ülkeyi yönetemiyorsunuz. 18 yıldır olduğu gibi bugün de kullandığınız klasik CHP karşıtı söylemlerle prim yapmaya çalışıyorsunuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en kıymetli eserlerimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisine, kuvayi milliye ruhuyla mücadele eden ve vatanı için her şeyini feda etmekten geri durmayacak Cumhuriyet Halk Partisine gönül verenlerle uğraşmaktan vazgeçin. Halkın kutsallarını siyasetinize alet ederek Cumhuriyet Halk Partisini ve genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef göstererek saraya şirin görünme çabanız sizi Aydın halkının gözünde yükseltmeyecektir. Sizleri Aydın halkı Aydın’a hizmet getirin diye seçti. Siz de popülist siyaset yapıp gündeme geleceğinize Aydın’ın ihtiyacı olan yatırımları getirerek gündemde kalmaya çalışın sayın Metin Yavuz” ifadelerini kullandı.