Başıboş bırakılan atların karayoluna çıkması nedeniyle neredeyse haftada bir meydana gelen trafik kazalarından biri de gece yarısı yaşandı. Aydın-Denizli karayolu üzerinde Aydın’dan Denizli istikametine gitmekte olan 20 AR 902 plakalı otomobil aniden yola çıkan atlara çarptı. Arabasının kontrolünü güçlükle sağlayan şoför, yoldan çıkmadan aracını durdurabildi.

SÜRÜCÜLER İSYAN ETTİ


Kazada yol ortasında kalan atlara bu defa arkadan gelmekte olan 09 VF 771 plakalı otomobil çarptı. Kaza sonucu her iki otomobilde büyük çapta maddi hasar oluşurken, araçların sürücüleri duruma isyan ettiler. Yaşanan olayda ölebileceklerini de değinen sürücüler, sürekli aynı yolu kullandıklarını sık sık benzer kazaların aynı bölgede yaşandığını dikkat çektiler. Hayvan sahiplerinin ise hiçbir zaman piyasaya çıkmadığını dile getiren kazazedeler, “burada bir insan da ölebilirdi, bu konuda önlem alınmasını istiyoruz” dediler.
Kazada telef olan atlar nedeniyle karayolunda trafik uzun süre kontrollü olarak sağlandı. Aydın-Denizli yolu üzeri Kocagür Mevkinde sürekli başıboş bırakılan atlardan kaynaklı bu tür kazaların meydana geldiğini belirten Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kocagür’de yaşayan ve at alıp satan vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını istediler.