Nazilli’de pazar günü gerçekleşecek olan İYİ Parti delege seçimleri öncesi Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ‘Mutabakatla seçime gidiyoruz’ mesajı gerilime neden oldu. Belediye Başkanı İYİ Partili Kürşat Engin Özcan’ın “İYİ Parti Ailesi olarak tabanımızın, teşkilatımızın ve kanaat önderlerimizin ortak değerlendirmeleri ile Nazilli İYİ Parti İlçe Başkanlığı için değerli dava arkadaşım Av. Cihat Öztürk'ün başkanlığında bir liste ile seçime girilmesi konusunda mutabakata varılmıştır” açıklamasının ardından mevcut İlçe Başkanı Durmuş Kural’dan sosyal medya üzerinden cevap gecikmedi. Kural, adaylıktan çekilmediğini ifade ederek, Başkan Özcan’ın tez canlı davrandığı ileri sürdü. Mutabakat görüşmelerinin sonuçlanmadığını iddia eden Kural, “Başkanımız biraz erken davrandı. Pazartesi gününü bekleyebilirdi” dedi.

AHDE VEFA VURGUSU YAPTI


Öte yandan İYİ Parti Nazilli İlçe Teşkilatı kurucu üyesi olan mevcut İlçe Başkanı Durmuş Kural sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; “Kurucu üyesi olduğum İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanlığı görevine getirildiğim günden bugüne yapmış olduğum çalışmalar ortadadır. Yerel seçimlerde gecemizi gündüzümüze katarak ekibimiz ile yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda genelde AKP, yerelde ise MHP iktidarlarının toplamından daha fazla oy alarak Nazilli Belediye Başkanlığı seçimini Allah'a şükürler olsun ki kazandık. Seçimleri kazanarak taçlandırmış olduğumuz çalışmalarımızın devamını getirmek için İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanlığı’na adayım. Ahde vefa göstererek desteklerinize talibim.”

İYİ PARTİ’DE KRİZ


Öte yandan son haftalarda İlçe Başkanı Durmuş Kural’ın Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile birlikte etkinliklerde yer almaması ise yapılan açıklamaların ardından ortaya çıktı. Belediye yönetimine karışmaya çalıştığı iddiasıyla sık sık gündeme gelen İlçe Başkanı Kural ve yol arkadaşları Belediye Meclis Başkan Vekilleri Mustafa Tınas ile Soner Yelkovan’ın da ilçe başkanlığı konusunda günler öncesinden alınan mutabakat kararının Başkan Özcan’ın Ankara’ya gitmesinin ardından bozdukları iddia edildi. Özcan’ın belediye yönetimindeki yol arkadaşları Tınas ve Yelkovan’ın ilçe başkanlığı konusunda mevcut ilçe başkanı Durmuş Kural’a destek verdiği öğrenildi.