Türkiye'nin önemli pamuk üretim merkezlerinden birisi olan Germencik'te Ziraat Odası, üyelerinden gelen pamuk toplama makinesi operatörlüğü kursu talebini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'ne iletti. Talebe duyarsız kalmayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Çiftçi, açılması için hazırlıklarını yaptığı kurs için Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu ile işbirliği protokolü imzaladı. Ziraat Odası'nda düzenlenen protokol töreninde Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Ziraat Odası Meclis Başkanı Necip Arslan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Turan Dursun ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Topal hazır bulundu.

G SINIFI EHLİYET ALACAKLAR


Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Çiftçi, müdürlük olarak ilk defa pamuk toplama makinesi operatörlüğü kursu açtıklarını söyledi. Kursun 35 çiftçinin katılımı ile 13 Ocak'ta başlayacağını ve toplam 78 saat süreceğini belirten HEM Müdürü Hakan Topal da, "Kursumuzun 30 saati teorik eğitim, 48 saati pratik eğitim. Çiftçilerimiz, kurs tamamlandığında g sınıfı sürücü ehliyetlerini alarak pamuk toplama makinelerini emniyetli bir şekilde kullanmayı öğrenecek. En büyük kazanımları da makinelerle pamuk tarlalarını zaman kaybı yaşamadan ekonomik şekilde hasat edecekler. Makinelerle çalıştıkları için de tarlalarındaki verimlilik maksimum seviyeye çıkacak" dedi.

"KURSİYER SAYISINI FAZLASIYLA TAMAMLADIK"


Germencik Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu ise, oda üyelerinden kurs talebi geldiğini ifade etti. Kursun açılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve HEM Müdürlüğü'nün de kendilerine yardımcı olduğunu kaydeden Çapakçıoğlu, "Üyelerimizin kurs taleplerini müdürlüklerimize verdik, onlar da onayladılar. Gerekli olan kursiyer sayısını fazlasıyla tamamladık. Kurs için yerimiz, makinelerimiz hazır. Hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

“MEMNUNİYET VERİCİ”


Kaymakam Ayhan Işık da, vatandaşlara hizmet için kurumların ve Ziraat Odası Başkanlığı'nın aynı noktada buluşmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.