Geçtiğimiz hafta sonu Nazilli’nin İsabeyli Mahallesi’nde bulunan belediye ait Tepe Kafe’de Başkan Kürşat Engin Özcan’la karşılaştım. Sayın Başkanı görür görmez kendisine sitem ederek, “Bu aralar sizi hiç görmüyoruz, bu nedenle de neler yaptığınızı bilmiyoruz” eleştirime, kendisi de, “Bir gününüzü bizimle geçirin neler yaptığımızı o zaman anlarsınız” şeklinde cevap verdi. O gün akşam Basın Danışmanı Kerem Yıldırım’ı arayıp, yarın başkan müsait mi kendisini takip edip edemeyeceğimi sordum. Belediyeden kimsenin konudan haberi olmamasını istediğimi belirterek özellikle gün takibinin başlangıcının spontane olmasını istediğimi belirttim. Kerem bey, durumu kabul etti ve bende sayın Özcan’ı bir gün boyunca takip etmeye karar verdim. Her gün sabah evinden çıktıktan sonra Belediyeye yaya olarak geldiğini bildiğim için, sabah 07.00’deki belediye önündeki buluşma yerine saat 06:00 sıralarında, gerçekten işe yayan gelip gelmediğini kontrol etmek için oturduğu Yıldıztepe Mahallesindeki evinin önüne giderek kendisini beklemeye başladım. Yaklaşık yarım saat süren bir beklemenin ardından apartmanın kapısı açılarak Başkan Kürşat Engin Özcan’ı karşıladım. Kendisi şaşkın bir ifadeyle beni belediyede beklediğini söyledi. Bana; “Sizin erken saatte uyanamayacağınızı tahmin etmiyordum, beni yanılttınız” dedi. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’la ayaküstü kısa süren bir konuşmanın ardından evinin bulunduğu sokaktan Hürriyet caddesine çıkarak, cadde üzerinde bulunan bir pastaneden simit ve peynir aldık. Daha sonra köşe başında bulunan Dallas Kahvehanesinden içeriye daldık. - Murat Gürkan: Bu kısa süren yürüyüşte ilk olarak gözüme çarpan 7’den 70’e yolda kimi gördüyse, görev başındaki memurlar ve belediye çalışanları dahil olmak üzere herkesle selamlaşıp, tokalaşmasıydı. Yoldan geçerken en az 3 esnafa siftah attı. Bir kaçına sorduğumda ise sayın Başkanımız genelde böyle yapar. Hatta bazı kadın esnaflar “kepenk açarken başkanımız bize yardım da eder” demeleri beni şaşırttı.

“VATANDAŞINA ŞEVKATLİ, PERSONELİNE OTORİTER, HIZLI KARARLARLA HIZLI ÇÖZÜM”

Kahvehanede yaptığı hızlı kahvaltı ve sohbetin ardından mesai öncesi Belediyenin Altıntaş Mahallesinde yaptığı parke taşı döşeme ve kaldırım düzenleme çalışmalarını yakından takip etmesine şahit oldum. Taşeron firma çalışanlarıyla sohbeti sırasında bölgeye gelen firma yetkilisiyle görüşen Kürşat Engin Özcan, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Sokakları inceleyerek Nazilli Belediyesi Hizmet Binası’na giderken, sokaklardaki çöp tenekelerini ve sokakların da temizliğini incelediğini fark ettiğim. Özcan, hizmet binasına girişinden itibaren personelinin çalışması ve işlerini takip etmesi yönünde direktifler vermesi dikkatimden kaçmadı. Zabıta ekiplerinin henüz sokağa çıkmadığını gören Başkan Özcan, talimatı üzerine tüm personel sokaklara ve pazarlara dağılması otoritesini ortaya koydu. Belediye hizmet binasındaki şantiyeye dönen çalışmaları da yakından takip eden Özcan’ın her konuya vakıf olduğunu gördüm. Makamında ilk olarak Özel Kalem Müdürü Alihan Tüzün’den günün programını ve önceki günden yapılan işlerin raporunu aldıktan sonra saha koordinatörü başa olmak üzere tüm daire müdürlerini yanına çağırarak tek tek sorunlar ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Başkan Özcan daha sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazilli Sorumlusu Yüksel Macaroğlu ile de bir araya gelerek ilçeye kazandırılacak hizmet ve projeler hakkında görüştü. Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışmaların öneminden bahsedilen toplantının ardından İsabeyli’ye giden Kürşat Engin Özcan, hizmet binasını inceledi. İsabeyli’ye kapalı düğün salonunun yeniden kazandırılması için talimat veren Özcan, Tepe Cafe’ye giderek hem işletmeyi denetledi hem İsabeyli Mahalle Muhtarı Birkan Çelik ile sohbet etti. Kendisinin ve personelinin öğle yemeğini cebinden ödemesi ise dikkatimi çekti. Öğle yemeği sonrası köy ziyareti ve işyeri açılışına giden Başkan Özcan, Sevindikli’de evi yıkılan Perihan Teyze’nin hem sağlık durumunu hem de yıkımı yapılan evini inceledi. Öğleden sonra saha ziyaretleri akabinde encümen toplantısına giderek ilçe için önemli 5 kararı almaya devam etti. Belediye Avukatlarıyla görüşen Başkan Özcan, NAZ-BEL yetkilileriyle de görüşerek şirket çalışmaları hakkında bilgi edindi. Belediyeye ait bir işletmenin devri konusunda gelen talebe net tavrı ile kararlılığını gösteren Özcan, mesai sonu sonunda ise 3 Başkan Yardımcısıyla istişare ederek müdürlüklerin yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Akşam yemeği için gittiği pidecide vatandaşlarla bol bol fotoğraf çekildi. Esnafla ve vatandaşlarla sohbet etmeyi ihmal etmeyen Kürşat Engin Özcan, Nazilli Ticaret Odası’nın düzenlediği girişimcilik ve sertifika törenine de katılarak sivil toplum kuruluşlarına olan desteğini sürdürdü. Saat 22:30 sıralarında evine gelen Başkan Özcan, günün değerlendirmesini yaparak Nazillililerin yeni yılını kutladı.

“BİRLİKTELİĞİMİZ SADECE SEÇİM ZAMANI DEĞİL”

Murat Gürkan: Başkanım sabah 06.30’da evinizden çıkıyorum sözü üzerine sizi 06.00’dan itibaren kapının önünde beklemeye başladım. Dikkatimi çeken makam arabasının gelmemesi oldu. Şoförünüz size yetişemiyor mu? Kürşat Engin Özcan: Öncelikle bu saatte geleceğinizi hiç beklemiyordum Murat bey, geldiğin için çok teşekkür ederim. Mesai saati belli. Şoför ve koruma kardeşlerimiz elbette ki bizle beraber yoğun bir tempoyla çalışıyor ama ben sabah yürüyerek mahallemizdeki insanlarla sohbet etmeyi, esnafımızın işyeri açılışında yanında olmayı, kahvehanede vatandaşlarla birlikte sohbet ederek kahvaltı etmekten daha çok mutlu oluyorum. Çünkü biz bu siyasete atılmadan önce bunu yapıyorduk, bu sayede Belediye Başkanı olduk. Şehir dışında değilsem yada başka bir toplantım yoksa bu rutinimi en kötü 2-3 günde bir yapmak zorundayım. Mutlaka Belediyeye yürüyerek gidiyorum ama kahvaltıyı bazen evde bazen kahvehanede yada esnaf kardeşlerimizin kurduğu sofralarda yapmaya özen gösteriyorum. Esnafımızın işyeri açarken özellikle hanım kardeşlerimizin kepenk kaldırmasına yardımcı oluyoruz, bazen ilk siftahlarını biz yapıyoruz. Biz bu şehri birlikte yönetiyoruz. Birlikteliğimiz sadece seçim günlerinde değil.

“NAZİLLİ’Yİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ DEMİŞTİK”

M.G.: Mesai öncesi taşeron şirketin taş döşeme çalışmalarını incelediniz. Nazilli’de şuan hangi çalışmalar var Başkanım, bunları da anlatabilir misiniz?
K.E.Ö.: 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından göreve gelir gelmez, ilçemizdeki ihtiyaç noktalarını belirleyerek çalışmalar başlattık. Altıntaş ve Aydoğdu mahallesinde 13 yıldır yeterli hizmet alamayan sokaklar olduğunu tespit ettik. Görselliğinden ziyade vatandaşlarımızın yürümekte dahi zorluk çektiği sokaklarımızda yenileme çalışması yapıyoruz. Biz göreve geldiğimizde öncelikle şehrimizin kalbinden başlayacağımızı söylemiştik. Bu noktada Büyükşehir Belediyesiyle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İki cadde arasında kalan Atatürk Bulvarı ile Çınarlı Kahveler mevkii arasındaki üçken adamızda tüm yolları yeniledik. Modern bir görünüme, modern bir yola, kaldırımlara kavuşturduk. Yağmur yağdığında suyun birikmediği sokaklara kavuşturduk. Diğer tüm mahallelerimizde bu çalışmalarımız yapılacak. Büyükşehir ile birlikte alt yapısı ve üst yapısını tamamlayarak sürdüreceğiz. Ama biz bu işi farklı sokaklarda değil, öbek öbek genişleterek sürdüreceğiz.

“NAZİLLİ HERŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR”

M.G.: Şehrin merkezinde yapılan çalışmalar sizce yeterli mi?
K.E.Ö.: Kuaförler Sokağı olarak da bilinen hareketli zor bir bölgede başladık. Altıntaş Mahallesi bölgesinde yaklaşık 41.000 m2 taş döşeme çalışması yaptık. Bütün çalışma arkadaşlarıma, ekip arkadaşlarıma ve taşeron firma çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bazı gecikmeler olmuştur, mağdur olan vatandaşımız varsa kendilerinden özür diliyoruz. Yeni açılan yollar ve yapımı devam eden sokak döşeme çalışmaları ile hareketli sokakları da bitirdikten sonra Atatürk Bulvarı ve Hürriyet Caddesi'ndeki vatandaşın yürümekte zorluk çektiği, zaman içinde bozulmuş, alt yapı çalışması yapılırken bozulmuş olan kaldırımları da yenileyeceğiz. Vatandaşımızın artık modern bir şehirde yaşadığının farkına varmasını istiyoruz. Çünkü Nazilli her şeyin en güzeline ve en iyisine layık.

AŞAĞI NAZİLLİ’YE HİZMET YAĞACAK

M.G.: Aşağı Nazilli’den özellikle hizmet gelmediği için yoğun eleştiriler alıyorsunuz, bu noktada ne düşünüyorsunuz? K.E.Ö.: Göreve gelmeden önce söylediğimiz gibi Aşağı Nazilli bölgemizin de kaderini değiştireceğiz. O bölgemize doğalgaz gelmesi için çalışmalarımızı sürdürdük ve yatırım planına alınmasını sağladık. Alt yapısıyla beraber doğalgaz çalışmalarının ardından aşağı Nazilli'de de köklü bir çalışma yapılacak. Halkımızdan biraz sabretmelerini istiyoruz. Tüm Nazilli'nin modern ve sağlıklı şekilde hizmet alması için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kıt bir kamu imkanını kullanıyoruz. Halkımızın bu konuda bize hak vermesini istiyoruz. İsraf etmeyi engelleyecek şekilde tüm birimlerimizle uyumlu şekilde çalışıyoruz. Bütün planlamamız tüm organlarıyla uyumlu çalışarak tekrar masraf çıkarmayacak bir sistem oluşturmak.

“PERSONELE OTO KONTROL”

M.G.: Sabah 06.60’da başlayan mesainize 08.25 gibi taşeron firma çalışanlarını ziyaret ederek devam ettiniz ve 09.00’da belediye hizmet binasına ulaştınız. Herkesin birazda mesaisine riayet edip etmediğinizi de görmüş oldunuz sanırım. Personellerinizi ve taşeron firmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
K.E.Ö.: Murat bey, sabah yürüyüşleriyle esnafımızla ve vatandaşımızla bir araya geliyoruz. Ama bu sırada sokakta taşeron firma da olsa firmanın kaçta mesaiye başladığını, Zabıta Personelimizden sokakları süpüren ve çöpleri toplayan temizlik işleri personeline kadar herkezi takip etme şansımız oluyor. Beni gören personelimiz de tabii ki Belediye Başkanı nereden çıkacak belli olmuyor düşüncesiyle, mesaisine riayet ediyor ve işini düzgün yapıyor. Bunu zaten tüm müdürlerimize ilettim ve personellere iletmesini söyledim. Her an nerede olacağımız belli olmuyor. Nazilli’yi ve Nazilli Belediyesi’ni temsil eden personelimizde buna göre çalışıyor. Bu nedenle ben de bu uygulamadan imkan olduğu sürece vazgeçmeyi düşünmüyorum.

“NAZİLLİLİLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULUNACAK”

M.G.: Nazilli Belediyesi’nde şu sıralar şantiye gibi bir çalışmalar var. Neler yapıyoruz başkanım? K.E.Ö.: Nazillili hemşerilerimizin sorunlarını çözmek için giriş katında Millet Masası oluşturmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız beklemeden, direkt sorunlarını ileterek çözüm bulacağı bir proje oluşturduk. Bunun ilk ayağı olarak Belediye bünyemizde Çözüm Merkezi kurmuştuk, şimdide Millet Masasını hizmete alıyoruz. Vatandaşlarımızın doğrudan hizmet alarak problemlerini veya isteklerini ileterek çözüme kavuşturacak bir birim karşılarında bulacak. Vatandaşlarımız bütün taleplerini yetkili arkadaşlara ileterek hızlı ve sorunsuz bir iletişim kuracak. Yetkili arkadaşlarla görüşerek çözüm bulmuş olacaklar.


“TOPLANTILARLA DOĞRU KARAR ALIYORUZ”

M.G.: Hergün toplantı yapıyor musunuz? K.E.Ö.: Murat bey, sabah saatlerinden itibaren gördüğünüz gibi, hiçbir birime sizin haber yaptığınızı söylemeden çalışmalarımızı rutin olarak sürdürdük. Biz özellikle son 1 aydır her sabah ve her mesai bitiminde gerek daire müdürlerimiz, gerekse başkan yardımcılarımızla istişare ediyoruz. Eğer Nazilli’yi doğru yöneteceksek bunu da yapmak zorundayız. Günlük işleyişi öğrendiğimiz gibi şehrimiz yararına alınması gereken kararları da birlikte değerlendirip en doğru sonucu düşünerek karar veriyoruz. Eğer bu toplantıları yapmazsak benim bildiğime göre doğru olur ama ya eksikse, ya ileride hataya neden olacaksa. Bu nedenle mesai arkadaşlarımla, yol arkadaşlarımızla oturup karar veriyoruz. Tabii ki benim bir kararım var ama öncelikle onları dinliyorum eğer farklı bir düşüncem yoksa yada tam teyit edemediğim karar varsa onun zeminini doldurmuş oluyorum. Ve son kararımı açıklayarak uyguluyoruz.


“HALK GÜNÜNÜN ARDINDAN MUHTARLAR GÜNÜ HİZMETE GİRDİ”

M.G.: Çarşamba günleri Halk Günü, Perşembe günleri ise Muhtarlar Günü yaparak birçok belediyede olmayan uygulamayı ortaya koydunuz, zor olmuyor mu?
K.E.Ö.: Halk Günü uygulamasını göreve geldiğimiz haftalarda oluşturarak uygulamaya koyduk. Bugüne kadar onlarca sorunun çözülmesine katkı sağladı, Saniye ninemizin Belediyemize gayrimenkul bağışlamasını sağladık. Yıllardır çözülemeyen kamulaştırma sorunlarını çözdük. Yani bu uygulama basit gibi görünebilir ama biz bunun karşılığını gördüğümüz için sürdüreceğiz. Bu süreçte Mahalle Muhtarlarımızın sorunlarını da çözebilmek için Perşembe gününü de onlara ayırdık. Muhtarlarımızın sorunlarını direkt dinleyerek imkanlarımız ölçüsünde çözüme kavuşturacağız. Onlar bizim mahallelerdeki temsilcimiz. Onlar bizim şehri yönetmekteki paydaşlarımız. O yüzden muhtarlarımıza önem veriyoruz.

“RANTA GEÇİT VERMİYORUZ”

M.G.: Belediye gayrimenkulünün devri hakkında Bakkallar Odası Başkanımız sayın Fatih Astepe ile birlikte gelen iki kişinin talebine direkt hayır dediniz, bunun nedeni nedir? K.E.Ö.: Göreve geldiğimiz günden beri Belediyemize gelen birçok gerek şikayet gerekse talepler var. Belediye işletmelerinin devri konusunda bazı uygunsuz ortamlar oluşmuş. Böyle olunca konu farklı bir duruma da sirayet etmiş oluyor. Onun için eğer belediyemize ait bir yerse alım-satım-kiralama işlemi yapılacaksa bunu direkt biz yapıyoruz. Devir işlemi sadece aile içinde ölüm, emeklilik veya şehir değiştirme gibi durumlarda 1. veya 2. derece akrabalık durumunda oluyor. Bununla ilgili nüfus kayıt örneği isteyerek gerçekleştiriyoruz. Başka türlü bir işlem yapmıyoruz. Belediyenin yerleri üzerinden 3. kişilere rant kapısına dönüşmesine izin vermiyoruz. Bunun örnekleri şuan mevcut, biz bu durumun önüne geçmek için istisnasız bir karar aldık. Bu nedenle tüm kiracılarımıza bilgilendirme de yaptık. Hava parası ile rant sağlandığı ihbarları üzerine devirlere izin vermiyoruz. Sayın Başkanımız Astepe ve birlikte gelen iki esnaf kardeşimiz için bu durum var demiyoruz. Ama daha önce böyle şikayetler geldiği için biz Encümende karar alarak uygulamayı bu şekilde yaptık. Herkesten de bu konuda duyarlı olmasını ve saygı duymasını istiyoruz.

“METRUK BİNA YIKIMINI 1,5 SAATTE YAPTIRDI”

M.G.: Encümen toplantısı öncesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne gelen metruk bina yıkım talebini incelediniz ve hemen yıkalım kararı verdiniz. Bu sizce hızlı bir karar değil mi? K.E.Ö.: Aydoğdu Mahallesi'nde bulunan metruk bir binanın yıkımını vatandaşlarımızın talebi üzerine yapılan araştırmayla gerçekleştiriyoruz. Nazilli Kaymakamlığı tarafından oluru gelen yıkımı bu olumsuz hava koşulları göz önüne alarak yapmamız gerekiyor. İlçemizde 160’a yakın yıkımı istenen metruk bina var. Bu binalarda uyuşturucu kullanımı ve uygunsuz ortam oluşturulduğu iddiasıyla şikayet ediliyor. Metruk bina, mahalle sakinlerimizin de huzur ortamını bozuyor. Arkadaşlarımızı yönlendirdik, çalışmalarımızı tamamladık. Şimdide Encümende aldığımız karar doğrultusunda metruk binamızı da yıkarak o bölgemizi düzgün bir ortama kavuşmasını sağlayacağız. Çünkü sabah saatlerinde Sevindikli Mahallemizde 75 yaşındaki Perihan Şimşek teyzemizin yaklaşık 100 yıllık oturduğu binada göçük meydana geldi. Çok şükür kendisi iyi. Ama kötü bir durumla da karşılaşabilirdik. Bu metruk binalar hem içinde yaşayanlar hem de yakınında olanlar için tehlike arz ediyor. Biz imkanlarımız ölçüsüne yıkımları onay geldikçe sürdüreceğiz.

“NAZ-KOOP İLE NAZİLLİLİLER KAZANACAK”

M.G.: İsabeyli Hizmet Binasını ziyaret ettiniz ve yakından ilgilendiniz burada neler yapmayı amaçlıyorsunuz? K.E.Ö.: İsabeyli Beldemiz, Büyükşehir yasasıyla beraber Nazilli'mizin güzide mahallelerinden birisi olmuştu. Ardından bu belediye binası Nazilli Belediyesi hizmet binası olarak çeşitli faaliyetlere ev sahipliği yapıyordu. Şimdi daha aktif bir şekilde kullanımı için proje gerçekleştiriyoruz. Bizim en önemli projelerimizden olan NAZ-KOOP merkezini burada faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz. Tarımsal İşler Müdürlüğü'müz de burada olacak. Rektörlüğümüzle görüşmelerimiz sonucu onay verilirse Kestane Enstitünü burada düşünüyoruz. Bu Enstitü’de bölgemizdeki kestane ağaçlarının bakımı ile zararlılarıyla mücadele yapılmasını, yüksek verim ve kaliteli ürün elde edilmesinin artırılmasını düşünüyoruz. Pamuk Araştırma Enstitüsü gibi Türkiye'nin Kestanesi'ne destek vermek istiyoruz. Bölgemizdeki ürünlerimizin pazarlanmasına da ek katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

“EŞİNE VE ÇOCUKLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

M.G.: Başkanım 06:30'da başlayan ve akşam 22:30'a kadar süren Belediye Başkanıyla 1 gün gezisi için çok teşekkür ediyorum. Sizin hem mesai menfurunuzu görmek hem de yöneticiliğinizi yakından görme şansı bulduk. Son olarak Nazillililere neler yaptığınızı özetler misiniz?
K.E.Ö.: Bizim hemen hemen her günümüz böyle geçiyor ama bugün biraz daha yoğunluğumuz az diyebiliriz. Çalışma tempomuz şansınıza daha dengede yoğunlaşmadan gitti. Zamana yetebildiğimiz bir gündü. Aynı gün aynı saatte 3-4 programın olduğu anlarımız da oluyordu. Gece yarısını geçtikten sonra da eve gidebiliyorduk. Bugün evimizde ailemizle biraz zaman geçirebileceğiz. Öncelikle eşim Aslı Özcan’a ve evlatlarıma bana sonsuz destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Onların desteği olmasa bu işleri yapmak cidden zor. Çünkü çok fedakarlık isteyen, ailenizden zaman harcamanız gereken bir tempo.

“MALİ VE İDARİ DİSİPLİNİ SAĞLADIK”

K.E.Ö: Dün sorduğunuzda size anlatmak istediğim olaya bugün benimle gezerek vakıf olmuş olabilirsiniz diyebilirim. Nazillili hemşerilerimiz şuna inansın ki hiç boş durmuyoruz. Devamlı olarak 14 ila 18 saat arasında hizmet üretmek ve onların yanında olabilmek için çalışıyoruz. Tabii bu süreçlerin tamamı hizmet üretmede değil, temsil ve danışma göreviyle de geçiyor. Nazilli'de yapılacak çok iş var ve vatandaşımızın da istediği çok iş var. Bugüne kadar Nazilli'ye hizmet etmiş tüm belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize ve belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ama biz yeni bir yönetim anlayışına sahibiz. Çağın gereklerini yürütmeye çalışıyoruz. Göreve gelir gelmez öncelikle mali ve idari disiplini sağlamaya çalıştık. Yüksek oranda bu çalışmaları sağladıktan sonra bizde artık daha rahat bir şekilde sahaya inmiş olduk. Yoğun bir sorun çözme süreci ile yoğun ilgiden dolayı karşılamak ve konuşmak zorunda olduğumuz için sahaya çıkmakta zaman bulamadığımız hatta telefonlarla konuşmaya dahi vakit bulamadığımız zamanlar olmuştu.


“11 KONSERİN 10’UNU BEDAVAYA YAPTIRDIK”

Dallıca'da yol genişletme çalışması, Yeşil Mahalle'de Mastavra ve Arslanlı yol ayrımındaki yolu yaptık, İsabeyli'de fakülteye çıkan yolu yaptık, Pınarbaşı mahallesinde yeni yapılan konut alanlarının yollarını açarak parke taşı döşedik, vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel alanlardaki etkileşime girmelerini sağladık. Nazilli uzun süredir kültürel etkinliklerden mahrum kalmıştı. Göreve geldiğimizden bu yana 11 konser organizasyonu düzenledik ama sadece bunlardan 1 tanesinin parasını biz ödedik. Diğer onu sponsorlar ve çalışma sistemiyle ücretsiz yaptırdık. Başka yöntemle de belediyemizin kazasından 1 kuruş çıkmadı bu konserler için.


“NAZİLLİ’Yİ MUHTEŞEM GÜNLERİNE YENİDEN KAVUŞTURACAĞIZ”

Mümkün olduğunca ilçemizdeki paydaşlarımızı sürece dahil ederek Nazilli'yi birlikte yönetmek istiyoruz. Bunu Kent Konseyi'ndeki ilgi ve birlikte değerlendirmeler yaparak başardığımıza inanıyoruz. Nazilli'de iyi ve güzel işler oluyor. Nazilli üzerindeki ölü toprağını yavaş yavaş atıyor. NAZKOOP'un kuruluş evrakının postaya verildiği haberini de aldık. İnşallah yakın zamanda bize ulaşacak ve resmi olarak kurulma işlemini gerçekleştireceğiz. Şuana kadar anlattığımız ve hayalini kurduğumuz işleri gerçeğe dönüştürmeye başlayacağız. Zira Nazilli'de kaçırdığımız çok değerler oldu. Bunlardan birisi Sümerbank. Nazilli için çok önemliydi. Eğer Sümerbank olmasaydı çevremizdeki ilçeler gibi nüfus yoğunluğu oturmamış bir ilçe gibi olurduk. Ama Sümerbank bize Atatürk'ün hediyesi ve Nazilli'ye gerçekten çok değerler katmış. Nazilli'nin 80'li yıllara kadar ekonomik ve nüfus ölçeğinde Aydın ve Denizli'den büyük olmasını sağlamış. Ama zamanla biz bunu kaybetmişiz. Süreci doğru okuyamamışız. Devletimiz de bunu doğru okuyamamış ve KİT yapısını kaybetmiş. Ama artık biz genç düşüncelerle, büyüklerimizin de tecrübeleriyle bu kötü günleri geriye döndüreceğiz diye düşünüyorum. Nazilli'de insanlar ürettiklerinde kazanabilecekler, Nazilli'de yaşamak isteyecekler. Nazilli'yi eski o muhteşem günlerine kavuşturacağımıza inanıyorum.

“ÜSLUPLU ELEŞTİRİLER YOLUMUZU AÇIYOR”

Bizler eleştiri almayı aslında memnuniyetle karşılıyoruz. Gerek yapılan açıklamalar gerek haberlerin altına yazılan yorumlar, gerekse sosyal medyada yapılan paylaşımlar. Bunlar bir üslup dahilinde olduğunda kesinlikle bize bir yol gösterici olacaktır. Çünkü bu vatandaşımızın Nazilli'ye ne kadar çok sahip çıktığını, meselelere ne kadar alakadar olduğunu ve bizim onların görüşüne ne kadar önem verdiğimizi göstermiş oluyor. Olumlu yada olumsuz olsun bizim için fark etmiyor. Önemli olan Nazilli'deki herkesin sürece sahip çıkması. Bizim gibi düşünebilir yada düşünmeyebilir ama biz sürecimizin tamamını anketlerle, doğrudan katılım yöntemleriyle, vatandaşlarımızın paylaşım süreçleriyle bilgilendirip olaya dahil ediyoruz. Bugüne kadar bunları sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz. Seçim sürecine söylediğimiz gibi 'Nazilli'yi birlikte yöneteceğiz'. Bu vesileyle Nazilli’de bize oy veren vermeyen, destekleyen desteklemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok keyifli bir gün, bir röportaj oldu. Bize kendimizi doğal olarak tanıtmak, söyleyip de anlatamadığımızı gösterme şansı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Tüm Nazilli halkının yeni yılını kutluyorum.

EMİN ADIMLAR ATIYOR

M.G.: Kürşat Engin Özcan’la tamı tamına birlikte 16 saat geçirdik. Tüm görüşmelerinde, toplantılarında yanındaydım. Bu kadar şeffaf olabileceğini hiç tahmin etmiyordum. Saat 9’a kadar Altıntaş ve Aydoğdu Mahallesi’ndeki yol çalışmalarını, taşeron şirketin yaptığı sokakları bizzat kendisi kontrol ediyor. Bu gezimizde Nazilli Belediyesi’nde 9 ay içerisinde çok şeylerin değiştiğine şahit oldum. Belediyeye kurumsal bir kimlik geldiğini, Başkan Özcan’ın personeline ve belediye işlerine karşı otoriter olduğunu, sokakta ve makamına gelen vatandaşa ise insancıl davranışını gördüm. Gördüğüm kadarıyla kendisine net ilkeler belirlemiş. Onları uyguluyor. Kapalı kapılar ardında başka, vatandaşın önünde başka değil. Neyse onu söylüyordu. Bu haline aslında şaşırdım, çünkü sokakta ve siyasi arenada farklı duyumlar alıyordum. Ama gözlerimle gördüğüm için bunların dedikodudan öte olmadığına vakıf oldum. Elbette belediye bütçesini dengede tutmak önemli. Mali disiplinden taviz vermediğini gördüm. İnşallah görev süresi boyunca böyle net adımlar atmaya devam eder. Projelerini zaten gerçekleştirirse sorun olacağını düşünmüyorum. İlçenin gelişmesi ve kalkınması için kalıcı projelere imza atmak isteyen Özcan’ın bunun için 16 saat çalışmanın kendisine yetmediğini anlatırken bunda da ne kadar haklı olduğunu da görmüş oldum.