İncirliova Belediyesi, İncirliova Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği'nin katkıları ile 5 Ocak Pazar günü deve güreşi festivali düzenleyecek. Bu yıl 34’üncüsü, İncirliova deve güreşi alanında yapılacak olan festival, saat 10.30'da başlayacak ve gün boyu sürecek. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi beklenen festivalde Aydın'ın yanı sıra Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Denizli, Manisa ve diğer illerden toplam 180 pehlivan deve güreşecek. Türkiye'nin en iyi develerinin yapacağı güreşler sonucunda, aralarında Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İncirliova Belediye Başkanlığı'nın da bulunduğu 6 kupa sahiplerini bulacak.

25 UZMAN İZLEYECEK


Akdeniz havzasında deve sütü üretimini, işlenmesini ve tüketimini arttırmayı amaçlayan Deve Sütü Projesi'nin ikinci geniş katılımlı toplantısı 6 ile 8 Ocak günleri arasında Aydın'da yapılacak. Toplantı için Avrupa Birliği ülkelerinden kente gelecek yaklaşık 25 kişi, deve güreşlerini de izleyecek.

FESTİVALE DAVET


İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, tüm Aydın halkını deve güreşlerini izlemeye davet etti. Son yılların en iyi deve güreşlerini yapacaklarını belirten Kaya, "Yeni yılın ilk deve güreşi festivalini, ilçemizde yapacağız. Türkiye’nin en iyi develeri festivalimizde güreşecek. Festival günü, hava güzel. Festivale gelecek vatandaşlarımız, güreşleri izlemekten keyif alacak. Festivalimizin gelirini de İncirliova Belediyespor’a bağışlayacağız. Gençlerimizin spor yapmalarına katkıda bulunacağız" dedi.