Bu kapsamda emlakçı olarak faaliyet gösteren üyeler ve yanlarında çalışan personele yönelik Mesleki Yeterlilik Sınavı düzenlendi. Sınavı başarıyla geçen üyeler ve personele düzenlenen törenle Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi. Törene, AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, AYESOB Başkan Vekili ve Tamirciler Odası Başkanı Hasan Eyefçi, Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, 4K Uluslararası Belgelendirme Kurucusu Sertan Yıldız katıldı.

DURMAZ’DAN TEBRİK

Programda konuşan İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Bakanı Alaattin Durmaz, “Taşınmaz Ticareti Hakkında yönetmelik gereği Emlakçı olarak faaliyet gösteren üyeler ve yanlarında çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde Odamıza kayıtlı olan Emlakçılara yönelik 5. Seviye Emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları 4K Uluslararası Belgelendirme kuruluşu ile yapılan işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Emlakçı Üyelerimiz yapılan sınavlarda başarılı olmuş ve Belgelerini almaya hak kazanmışlardır. Kendilerini kutluyor Belgelerinin Hayırlı ve Uğurlu olmasını diliyorum dedi.

GÜVENLİ VE KALİTELİ HİZMET

Başkan Çetindoğan ise yaptığı konuşmada “Üyelerimizin Mesleki yönden ihtiyaçları olan her konuda destekçisi olduklarını Eğitim ve Belgelendirme Konularına çok önem verdiklerinin altını çizdi. Ayrıca Eğitimin sadece Eğitimi alan ile sınırlı olmadığını bu sayede Eğitim almış ve Belgelenmiş Üyelerimizden mal veya hizmet alan tüm Vatandaşlarımızın daha güvenli ve Kaliteli hizmet almaları sağlanmış olmaktadır. Bizler Esnaf ve Sanatkar Meslek Kuruluşları olarak Üyelerimizin mevzuatın gerektirdiği her türlü sorumlulukları yerine getirmeleri konusunda yol gösterici oluyoruz. Vatandaşımıza ise önerimiz Kayıt dışı kaçak olarak çalışanlara itibar etmesinler ileride mağduriyet yaşamamak için mutlaka kayıtlı ve belgeli esnaflarımızı tercih etsinler” diye konuştu.