Venüs Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı’nda forma giyen Meryem Boz, Aydın’ın gururu oldu. Bu sezon Aydın Büyükşehir Belediyespor forması altında çıktığı 11 lig, 2 kupa olmak üzere toplam 13 maçta performansıyla dikkat çeken Meryem Boz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri’nde mücadele edecek olan A Milli Takım kadrosunda yer aldı. Pasör çaprazı pozisyonunda görev alan 1.94’lük Meryem Boz, 7-12 Ocak tarihleri arasında Hollanda’da düzenlenecek olan turnuvada Milli Takım’ın önemli bir kozu olacak.

“EN İYİSİ YAPACAĞIZ”


Milli Takım’da yer almasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını kaydeden Meryem Boz, “Milli formayı giymek her sporcu için olduğu gibi benim için de gurur verici. Türk kadınının gücünü ay yıldızlı formayla gösterebilmek ise muhteşem ve onur verici. Olimpiyat elemelerinde güçlü rakiplerimiz var. Karşılaşmaların nerede, hangi ülkede olduğunun fazla bir önemi yok. Olimpiyatlarda yer almak, mücadele edebilmek her sporcunun rüyasıdır. Bu yüzden, olimpiyat elemelerinde tüm maçlarımızı kazanarak olimpiyat vizesini almak istiyoruz. Kolay bir turnuva olmayacak. Tüm rakiplerimiz güçlü. Her zaman olduğu gibi bu turnuvada da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Biz olimpiyat vizesi için sahada olacağız, siz de biletlerinizi alarak bizleri yalnız bırakmayın. Sizin destekleriniz bize itici bir güç olacak” diye konuştu.
A Milli Takım, grubunda Almanya, Hırvatistan ve Belçika ile mücadele edecek. Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Alper Hamurcu da Milli Takım’da Yardımcı Antrenör olarak görev yapıyor.