Efeler ilçesindeki Pamuk Halı Saha’da Selda Bozay’ın fikriyle bir araya gelen kadınlar, 10’ar kişilik 6 ayrı takım kurarak ilk hazırlık maçına çıktı.

TAKIMLAR KADINLARIN İSİMLERİNİ TAŞIYOR

Kadın cinayetlerine sessiz kalmamak için böyle bir turnuva düzenlediğini kaydeden Bozay, “Uzun zamandır planladığım bir şeydi. Daha önce halı saha turnuvalarında görev almıştım. Artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla, insanlar üzerinde farkındalık yaratabilecek, kadınların çok güçlü olduğunu gösterebilecek bir organizasyona imza atıyoruz. Kadınlar olarak bu sahada toplandık. Amacımız kadınların istediğinde her şeyi yapabileceğini göstermek. Ev hanımlarının da spor yapabileceğini göstermek istiyoruz. Şu an 6 takım var ve 8’er kişilik takımlarda 2’şer de yedek 10 oyuncu bulunuyor. Turnuvada bu sayı artmaya devam ediyor. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Böyle bir şeye dahil olmak herkesi çok mutlu ediyor. Biz kadınlar, yürek olarak çok güçlüyüz. Ne kadar fazla olursak, o kadar ses getiririz. Burada daha önce yapılmamış bir şey yapıyoruz. Kadın cinayetlerinde öldürülen Seher Özer, Nergiz Yavaş, Emine Bulut ve Zeynep Öztürk gibi isimlerinden oluşan takımlarımızla düzenleyeceğimiz turnuvanın finalini 8 Mart’ta yapacağız. Bugün burada turnuvamızın hazırlık maçı için buradayız” dedi.
“AYDIN’DA 4 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ”
Aydınlı kadınlara destek amacıyla katıldığı programda yer almaktan mutlu olduğunu belirten Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şubesi Başkanı Habibe Gürer, “Aydın’da kadınlar adına nerede bir etkinlik olursa katılmaya, yanlarında olmaya çalışıyoruz. Çünkü, 2019 yılında Türkiye’de 11. ay itibariyle 430 kadın cinayete kurban edildi, bin 779 kadınımızda şiddete maruz kaldı. Aydın’da da 4 kadınımız var öldürülen. Burada erkek arkadaşlarımız da var. Organizasyona destek oldular. Etkinliğin gittikçe büyürse daha çok ses getireceğine inanıyorum. Bunların yapılması gerekiyor. Farklı şeyler yapmamız gerekiyor ve kadın inanırsa yapar. Kadınlar güçlü olursa, erkekler de daha mutlu olurlar” diye konuştu.
Turnuvanın hazırlık maçını izleyenler ve kadınlara destek verenler arasında Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Hasip Arıkan da yer aldı.