Safranbolu’dan örnek veren İnal, “Safranbolu 1970’de eski evleri restore çalışmalarına başlamış, halk önce karşı çıkmış ama bu gün geldiği nokta ortada. Dünyaca tanınan bir ilçe Safranbolu. İnşallah biz de bu noktaya geleceğiz. Karacasu’yu marka şehir yapacağız. Sayın Valimizin dediği gibi Karacasu bir Safranbolu olacak. Biz bunun adımlarını attık. Biz bir olalım, herkesi kıskandıralım. Bir olalım Karacasu’yu 2020’de uçuralım. Karacasu’yu hak ettiği yere getirelim” dedi.

“KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM”

Karacasu gibi tarihe ışık tutan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir şehrin bugüne kadar daha farklı bir konumda olması gerektiğinin altını çizen İnal, “Şimdiye kadar görev yapan belediye başkanlarımız ve kurum amirlerimiz ellerinden geleni yapmıştır lakin istenilen hedefler bir türlü yakalanamamıştır. Karacasu’yu hak ettiği yerlere ulaştırmak bizlere nasip olacaktır. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü çok çalışkan çok değerli, bilgili, tecrübeli bir Kaymakamımız var. Kaymakamımızın da desteği ile inşallah 2020 Karacasu yılı olacak. 2020’de Karacasu şahlanacak” dedi.

YAPILAN ÇALIŞMALAR

Göreve geldikten sonra yaptıkları çalışmaları anlatan, “31 Mart 2019 tarihinden itibaren kültürel, sosyal ve zaruri ihtiyaçlarımızı hayata geçirdik. Şefkat Market projesi ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın giyecek sorunlarına çözüm üretirken hoş geldin bebek projesi ile de yeni doğan evlatlarımızı doğum paketleriyle karşıladık. Her hafta sonu milli sanatlarımızın unutulmaması için kurslar düzenledik. Muhtarlarımızla her ayın ilk haftası toplantılarımız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın bize hızlı şekilde ulaşabilmesi için whatsapp ihbar hattı kurduk. Arazi yollarımızda çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Parke çalışmalarımızı bazı mahallerimizde tamamlandı bazılarında devam ediyor. Bu konuda geçtiğimiz günlerde parke taşı konusunda Valiliğimiz bünyesindeki YİKOB ile bir protokol imzaladık” dedi.

FESTİVALLER DÜNYADA SES GETİRDİ

Çamköy ve Yenice Mahallelerinde arazi yolları üzerine köprü çalışması yapıldığını söyleyen İnal, “Bu konuda AK Parti İlçe Başkanım Fuat Meriç’e ve Aydın Milletvekilim Bekir Kuvvet Erim’in destekleriyle teşekkür ediyorum. Engelliler Derneğimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gençlik Müdürlüğümüzün bir talepleri olduğunda geri çevirmedik. Bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Geyre Mahallemizde dere ıslah çalışması yaptık. Kaymakamımla birlikte tanıtım faaliyetlerine ağırlık verdik. 32. Afrodisias Festivalimiz ve 737. Dedebağ Keşkek hayrımız, Ekim ayındaki festivalimiz Karacasu’nun adı çok konuşuldu. Kanada’da bile bu etkinlikler izlendi. Geçen hafta Safranbolu gezisinde Karabük Kültür Müdürü resim ve fotoğrafla ilgilendiğini söyleyip bu festivale katılamadığı için hayıflandı” dedi.

ANKARA’DA KARACASU SUNUMU YAPILDI

2020 yılında tanıtım faaliyetlerinin süreceğini söyleyen İnal, “Rahvan at yarışları ve yağlı güreşler yapacağız. 2020 yılı Karacasu yılı olacak. Bölgemizin turizm potansiyelini ve nüfusunu arttırmak istiyoruz. Afrodisias, Sırtlanini, Arapapıştı Kanyonu, Görle Kaya Mezarları, Karacasu’ya özgü toprağımız, Kahvederesi Yaylalalarımız, Dandalaz Köprümüz turizm değerlerimiz. İl Kültür Müdürümüz geçen hafta Ankara’da Kültür Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a Aydın için 3 konuda sunum yaptı. Bunlardan biri Karacasu’ydu. Büyükdağlı Mahallesi Küçük Arık sokak için 15 ev ile taahhütname hazırlandı. Kültür Bakanlığının 2020 bütçesine alınarak bu çalışmalar yapılacak. Yaykın Mahallemizdeki halı saha 2020’de açılacak. Karacaören, Alemler ve merkezde birer tane halı saha yapımı gerçekleştirilecek. Karacasu merkezde 3 evi kamulaştırdık. Bunun restorasyon işleri ve projeleri hazırlanıyor. Paraları ödendi” şeklinde konuştu.