Halka kaliteli ve ekonomik hizmet sunma amacıyla, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bir kuruluşu olan Halk Ege Et’in, İzmir Şubesi Buca’da açıldı. Buca ilçesi Menderes Caddesi üzerinde gerçekleşen açılış törenine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Aydın ve İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖRNEK OLACAK PROJE

Bu uygulamanın Türkiye’ye örnek olacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün gerçekten topuklu efe diye bir laf var ya bir kadına bu kadar mı yakışır. Türkiye’nin topuklu efesi Özlem başkanımızla çok anlamlı bir iş yapıyoruz. Üreticinin ürettiğini satın alacağız ve vatandaşlarla buluşturacağız. Bugün o büyük projenin ilk adımını atıyoruz. Konuştuklarımızı ilk defa hayata geçiriyoruz. Öncü adım Özlem başkan adımıdır bu yolu beraber açacağız ve bütün Türkiye’ye örnek olacağız. İzmir’den Aydın’dan yayılan bu ışık bütün Türkiye’yi saracak ve başka bir Türkiye mümkün bunu bütün tür görecek” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇERÇİOĞLU’NA TEBRİK MESAJI

Açılış törenine mesaj gönderen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na kırsal kalkınma konusunda yürüttüğü projeler dolayısıyla tebrik etti.

‘DOĞAL ÜRÜNLERİ SİZLERLE BULUŞTURMANIN GURURUNU YAŞIYORUM’

Yoğun katılımdan dolayı İzmirlilere teşekkür eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü Aydın’dan selam getirdim. Bizler kırsal kalkınmaya çok önem veriyoruz. Burada Halk Ege Et şubesinde doğal ürünleri sizlerle buluşturmanın gururunu yaşıyorum. En büyük teşekkürüm büyükşehir belediye başkanına. Bu organizasyonda çok yardımcı oldular. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Halk Ege Et'in Bucalılarla buluşmasına vesile olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğluna teşekkürler etti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Tunç Soyer ve Özlem Çerçioğlu Halk Ege Et şubesini gezerek reyonlardaki ürünleri incelediler.
Açılışa katılan İzmirlilere Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından pilav üstü kavurma ikramında bulunuldu.