Aydın’ın ilçesi Efeler’de Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, seçim döneminde verdiği sözleri tek tek yerine getiriyor. Bugüne kadar birçok projeyi hayata geçiren Başkan Atay, Çocuk ve Gündüz Bakımevi sözünü de tuttu. Kadın ve çocuklara yönelik önemli projeler hazırlayan Başkan Atay, bu kapsamda ilçenin ilk Çocuk ve Gündüz Bakımevi’ni açtı. Ata Mahallesi’ne Çocuk ve Gündüz Bakımevi’ni açılışına Belediye Başkanı M. Fatih Atay ve eşi Güneş Atay’ın yanı sıra CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“SİYASET YAPMIYORUZ, HİZMET YAPIYORUZ”

Seçim öncesi verdiği sözlerin en önemlisi kabul ettiği gündüz bakımevinin ilkini hizmete açtıklarını belirten Başkan Atay, “Seçim boyunca evde bulunan çalışma hayatına atılmış olan kadınlarımızın zorluklarını çok iyi bildiğim için onların hayatlarına bir nebze olsun kolaylık sağlayabilmek için bu yerlerin açılmasına karar verdik ve söz verdik. Düşünün, eğer kadınlarımızı mutlu etmek istiyorsak onları özgürleştirmemiz gerekiyor. Onların özgürleşmesi için de gündüz bakım evleri açmamız gerekiyor. Bu gündüz bakımevi çalışan kadınlarımızın çocukları için. Aynı zamanda ‘ben çalışmıyorum ama iki saatliğine sinemaya gitmek istiyorum çocuğumu bırakmak istiyorum’ diyen annelerimize de kapıları açtık. Bizler verdiğimiz sözlerin ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da diğer mahallelere de gündüz bakımevi açacağız. Siyaset yapmıyoruz, hizmet yapıyoruz. Biz, Efeler Halkı ve kadınlarımız nerede neye ihtiyaç duyuyorsa bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“BAŞKANIMIZ KADINA POZİTİF BAKIYOR”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Başkan Atay’ı bu hizmeti nedeniyle kutlayarak; “Biz seçim çalışmalarında başkanımızla mahalle toplarında konuşmalar yaparken oralarda söylemişti, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı çalışmalarımda göstereceğim demişti. Söz verdi ve yaptı. İşte Fatih Atay, CHP Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı. Fatih Başkan’ın bir özelliği var; Kuva-yi Milliye’den gelen kadının pozitif eşitliğine inanan, kadına yönelik mücadelelerin her zaman yanında olan bir başkan. Kadınlara asla yalnız yürümeyeceksiniz diyerek kadınlara yönelik böyle bir icraatı ortaya koyduğu için kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

"DARISI DİĞER BELEDİYELERİN BAŞIN"

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız da konuşmasında son dönemde ekonomik krizle birlikte özel çocuk bakımevi ücretlerinin aşırı yükselişine dikkat çeken Yıldız, “Aydın’ın ekonomisinde yüzde 20 işsizlik olduğu bir dönemde böyle bir yeri açıp bu mahalleye ve Efeler’e kazandırılması çok önemli. Diğer ilçelerimizde de böyle yerlerin açılması gerekiyor. Böyle yerlerin açılması kadınlarımızın huzuru için hem okula gitmeden önce çocukların temel eğitimlerini öğrenmeleri için. Darısı diğer belediyelerin başına” dedi.

“EFELER’DE HER HAFTA BİR AÇILIŞ YAPILIYOR”

CHP İl Başkanı Ali Çankır ise Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın arka arkaya açılışlar yaptığına dikkat çekerek Çankır, “Başkanımız gün geçirmeden her hafta neredeyse bir açılış yaparak siz değerli halkımızın hizmetine sunmaya devam ediyor. Kadınlarımızın çalışma hayatında yer alabilmesi için özellikle ülkemizin içinde bulunduğu bu ekonomik sıkıntılar döneminde artık bakımevlerinin fiyatlarını karşılayamayan halkımıza ve çalışma isteğinde bulunan kadınlarımız için önemli bir hizmet. Belki de bir halka verilebilecek en önemli hizmetlerden bir tanesi. Bunun en önemli diğer ayağı ise çocuklarımızın geleceği. Bu bakımevlerine kentimizde bir ihtiyaç vardı ve bu ihtiyacı Efeler Belediye Başkanımız karşıladı” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesildi. Konuklar ve mahalle halkı bakımevini gezdi.