Didim Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim İlçe Emniyet Müdürü Serkan Değirmencioğlu, oda başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte ilk olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Türk Tasavvuf Müzik korosunun seslendirdiği ilahi ve kasideler ile başladı. Yaklaşık 45 dakika seslendirilen ilahi ve kasideler büyük beğeni topladı.

"KÜLTÜRÜMÜZÜ VE ÖZÜMÜZÜ YANSITACAĞIZ"

Şeb-i Arus'un mealinin düğün gecesi diye bilindiğini söyleyen Didim Konyalılar Derneği Başkanı Selçuk Kütük; "Mevlevilikte Mevlana Celaleddin Rumi'nin öldüğü gecedir. Bu geceyi Hz Mevlana rabbime kavuşma gecesi olarak düşündüğü için düğün gecesi olarak adlandırılır. Bu vuslat gecesine yani Şeb-i Arus gecesine vesile olan Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger'e ve bizleri onurlandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Türk Tasavvuf Müzik Korosu ve semazen topluluğuna sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Didim Konyalılar Derneği olarak ilk kez düzenlediğimiz ve bu kutlu vuslatta emeği geçen katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah ileri ki zamanlarda dernek olarak yapacağımız etkinliklerde kültürümüzü ve özümüzü en güzel şekilde yansıtacağız. Unutmayın ki, kültür bir toplumun geçmişle olan bağı geleceğe yön veren kılavuzdur. Vuslatının 746. yıl dönümünde Hz. Mevlana'yı bir kez daha yad ediyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

DERNEK YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise yaptığı konuşmada “Hz Mevlana Celaleddin Rumi'nin ölümünün 746. yıl dönümünde Didim'de düzenlenen bu etkinlikte bulunmaktan onur duyuyorum. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emeği olan Didim Konyalılar Derneği Başkanı Selçuk Kütük ve yönetimine teşekkür ediyorum."

"SORUNLARI O GÜNDEN BUGÜNE GÖRÜYORDU"

Mevlana'nın bu coğrafyanın yetiştirdiği müstesna insanlardan biri olduğunu vurgulayan Vali Köşger; "Çağları aşan mesajlarıyla tüm dünyayı aşan Mevlana Celaleddin Rumi ‘ne olursan ol yine gel’ diyerek bir ayağı kendi memleketinde sabit, diğer ayağıyla tüm dünyayı pergel gibi çizerek sorunları o günden bugüne görüyordu. Kendi coğrafyasından tüm dünyayı gezip üstün ve bize yarayan ne varsa kendi kültüründe benzetip ondan yeni bir medeniyet inşa etmeyi ön görüyordu. Mevlana insanın ruhunu ve kalbini test etmiş ve onların ihtiyaçlarını reçetelendirmiş ve bu coğrafyanın yetiştirdiği müstesna bir insandır. Bugün Konyalılar derneğinin etkinliğine bir araya geldik. İnşallah ilerleyen yıllarda daha güzel organizasyonlarda buluşacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından semazenlerin sahneye gelmeleri ile tam anlamı ile büyülü dakikalar yaşayan Didimliler, semazen gösterisini ilgiyle takip etti.