Aydın'ın ilçesi Sultanhisar'ın takımı olan Atça Belediyespor, kulüp vizyonuyla kent futboluna büyük değer katıyor. İlhan Güçoğlu tarafından 1950 yılında kurulan Atça Belediyespor, bu sezon mücadele ettiği 1.Amatör Küme 1.Grup’ta fırtına gibi esiyor. Lig’in 11’inci haftası itibariyle lider Salavatlı Belediyespor’un 5 puan gerisinde olan sarı-kırmızılar, bu hafta karşılaşacakları rakiplerini yenerek puan farkını 2’ye düşürmenin planlanıyor. 69 yıllık tarihindeki önemli başarılara imza atan Atça Belediyespor, bu yıl şampiyon olarak müzesini bir kupa daha getirmek istiyor.

EN GOLCÜ UĞUR

Sarı-kırmızılarda forvet oyuncusu Uğur Kötelioğlu, oynadığı futbol ve attığı gollerle göz kamaştırıyor. Sezon başında Kuyucakspor’dan transfer edilen 25 yaşındaki forvet oyuncusu Uğur Kötelioğlu, forma giydiği 11 maçta 23 kez gol sevinci yaşadı. Lig’de attığı 43 golle en golcü ikinci takım olan Atça Belediyespor, yediği 9 golle de en az gol yiyen ikinci takım konumunda yer alıyor. Geçen sezon namağlup bir şekilde şampiyon olan Atça Belediyespor, bu sezon 11’inci hafta itibariyle 9 galibiyet, 1 yenilgi ve 1 beraberlik alarak 28 puan topladı.

TARAFTARA ÇAĞRI

Bu sezon Aydın 1. Amatör Lig 1. Grup’ta şampiyonluk hedefiyle yola çıktıklarını belirten Başkan Yanç, “Lig’e iyi bir başlangıç yaptık. Önemli galibiyetler elde ettik. 11’inci hafta itibariyle liderin 5 puan gerisindeyiz. Bu hafta liderle oynayacağız. Rakibimizi yenerek puan farkını 2’ye düşürmek istiyoruz. Teknik heyete ve oyuncularımıza sonuna kadar güveniyorum. Bu maçtan üç puanla ayrılacağımızı gönülden inanıyorum. Taraftarımız her zaman olduğu gibi bu maçta da takımımızı yalnız bırakmasınlar. Onların desteğine her zaman ihtiyacımız var. Taraftarlarımız bizim en büyük gücümüz. Onlardan alacağımız bu güçle zorlu maçta kazanan biz olacağız” dedi.

HEDEF 3.LİG

Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu kaydeden Başkan Yanç, “Yönetim kurulu üyelerimizle büyük bir özveri göstererek göreve geldik. Görev süremiz içerisinde büyük fedakarlık yaparak takımımıza destek oluyoruz. Takımımızın başarısı için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Bizim hedefimiz üç yılda 3 lig. Bu planlama doğrultusunda yolumuza emin adımlarla yürüyoruz. Takımı 3.Lig’e taşıyarak taraftarımıza ilk kez profesyonel lig heyecanı yaşatmak istiyoruz. Takımızda Semih Atıcı gibi profesyonel liglerde uzun yıllar futbol oynamış arkadaşlarımız var. Semih arkadaşımız tecrübeleriyle takıma büyük fayda sağlıyor. Takım olarak birlik ve beraberlik çerçevesinde hareket ederek umarım 3.Lig hayalimizi gerçeğe dönüştürürüz” diye konuştu.

AKIN SPORLA BİRLEŞTİ

Atça Belediyespor’un tarihi hakkında bilgiler veren Kulüp Başkanı Fatih Yanç, “Atça Gençlik Spor Kulübümüz, 1950’de kuruldu. Kurucusu İlhan Güçoğlu’dur. 1973 yılında 1630 Sayılı dernekler Kanununa göre intibakı yapılarak ana tüzük yenilenmiş Atça Gençlik Spor Kulübü Derneği adıyla yeniden kuruldu. Aydın 1. Amatör Lig’e çıkabilmek için Atça Belediyespor, 1989 yılında Akın Sporla birleşti ve ‘Atça Spor’ adıyla tekrar faaliyetlerine başladı. 2004 yılında yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda Tüzüğün 1. maddesinin değiştirilmesi teklif edilerek, Kulüp adının ‘Atça Belediye Spor Kulübü’ olması kabul edildi. 2006 yılında kulübün ana tüzüğü 5253 sayılı Dernekler Kanunu gereği yeniden düzenlenerek adı ‘Atça Belediye Spor Kulübü Derneği’ tescil edildi” şeklinde konuştu.