Karacasu’ya bağlı Ataköy Mahallesi'ne yaklaşık 300 metre mesafede bulunan, 1990 yılında projelendirilip 1995 yılında yapımına başlanan göletin projelendirme dönemi de hesaba katıldığında 25 yıldır tamamlanmadığını ve bu durumun tarım ve hayvancılığı olumsuz etkilediği vurgulandı. 2017 yılında tekrar ihale edilip yeni şirket tarafından yapımına başlanan ancak ara ara yeniden duran çalışmaları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde soran CHP’li Milletvekili Süleyman Bülbül, konuyu CHP İlçe Kongresinde yeniden gündeme taşıdı. Bir süredir devam eden gölet yapım çalışmaların tamamlanmadan yeniden durduğu öğrenildi. Milletvekili Bülbül, "Burada Ataköy Göleti var. 20 yıldan beri yapılacak hala yapılmadı. Ben mecliste soru önergesi verdim. Yapacağız dediler, yine yok yine yok. 150 hektar yerin sulanması hala bekliyor. 20 yıldır bir göleti yapamadınız,siz memleketi nasıl yöneteceksiniz. Bunların hepsini CHP olarak biz yapacağız” dedi.

KARACASU MYO VE HASTANE KONULARI

Yüksekokul ve hastane konularına da değinen CHP'li Bülbül; “İlçemizde Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu var. 475 kontenjan ayrılan okulu 418 öğrenci tercih ederken, bu öğrencilerden 345’i kayıt yaptırdı. Bu sayı neden düştü. Sen ikinci öğretim konusuna, yaz öğretimine destek vermezsen yurt açmazsan düşer. Bu okulda tasarım bölümünü kapatırsan bu öğrenci buraya gelir mi? Eğitim gibi sağlığı da bitirdiler. AK Partili vekil dört yıldan bu yana 10 yataklı devlet hastanesi sözü veriyor Karacasu'ya. İl Sağlık Müdürü ile temel atacağız dedi. Temel atamadan il sağlık müdürünün tayini çıktı. Vatandaşın sağlığı ile ilgilendikleri yok” ifadelerini kullandı.

JEOTERMALE KARŞI DURANLARI TEBRİK ETTİ

Jeotermale karşı duracaklarını vurgulayan Bülbül, “Muhtarlarım sizi ve sivil toplumu tebrik ederim. Karacasu’ya gelen JES’e karşı durdunuz ve durdurdunuz. Ama güvenmeyin. Belediye başkanına ve devletin buradaki temsilcilerine güvenmeyin. Bunlar tepkilere göre geri çekerler sonra yeniden başlarlar. Yanınızdayız, arkanızdayız, Karacasu’da tarımı bitirecek, toprağı bitirecek JES’e karşı olacağız” şeklinde konuştu.

ZEKİ İNAL 8 AYDA NE YAPTI”

Karacasu Belediyesi'nin kaybedilmesini bir kaza olarak nitelendiren Bülbül, “Biz Karacasu’da Kültür Merkezi, yüzme havuzu, otogar, kilometrelerce yol yaptık. Şuranın güzelliğine bakın. Sayın Belediye Başkanı Mart’tan beri ne yaptı? Rutin işler dışında ne yaptın. İcraat bizde. İlk yaptığın JES’e evet demek oldu. Halkın tepkisiyle karşılaştın, geri adım attın. Burada kaza oldu. Bu kazayı da hep beraber genel ve yerel seçimde düzelteceğiz” dedi.