Söke ile ilgili olarak belediye meclis salonunda toplantı düzenleyen Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ve başkan yardımcısı Veli Devrim Yerli’nin yanı sıra Söke ilçesinde faaliyet gösteren tüm oda başkanları toplantıda hazır bulundu.

"FİKİR VE DÜŞÜNCELERİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Bugüne kadar yaptıkları tüm çalışmalarının geçmiş döneme ait çalışmalar olsa dahi bunun yanında yaptıkları plan ve projeleri de hayata geçirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Levent Tuncel; "Asıl hedefimiz 2020 yılına ait. 2020 yılından itibaren her ayın belirli bir gününde oda başkanlarımızla bir araya gelmek istiyoruz. Sizlerin bakış açıları doğrultusunda ilçemize yön vermek istiyoruz. Olabilecek sorunlar hakkında da birlikte karar almak en doğru çalışmamız olacaktır. Sizler Sökeli olarak bu şehirde yaşıyorsunuz, şuanda da şehrinizde oda başkanı olarak görev yapıyorsunuz. Sizlerin fikirleri ve düşünceleri bizim için çok önemlidir. Odalar olarak ta belediyemizden istediğiniz herhangi bir yardım veya istekleriniz olursa seve seve yaparız."

KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ ÜRETECEĞİZ

Bugünden sonra Söke de yapacak oldukları her ne olursa olsun hep beraber yapacaklarını ifade eden Tuncel; "Bu başarı Söke'nin, Sökelilerin ve sizlerin başarısı olacaktır. Yaşadığımız ilçemizi yaptığımız çalışmalar doğrultusunda yaşanabilir modern bir şehir olması için çabalamalıyız. 2020 yılında büyük projemizden biri olan Güneş Enerjisi Santralini hayata geçirmek istiyoruz ve çalışmalarımızı imza aşamasına getirmiş durumdayız. Son imzalar Denizli ilimizdeki Aydem tarafından atılacaktır. 2020 Ocak ayının 15'inde işlemler bitmiş olacaktır. Bundan sonra da Söke Belediyesi olarak kendi elektriğini kendisi üreten bir belediye olmuş olacağız. 1,4 megavatlık bir elektrik santrali olacaktır. Söke Belediyesi'nin bir yıllık elektrik sarfiyatı 1.5 milyon TL civarında. Önümüzdeki günlerde bu sarfiyat 3.5 milyon TL'leri bulacak. Bizler için çok büyük bir maliyet ve bu maliyetten kurtulmuş olacağız. 2020 yılında bu santralimiz faaliyete girecektir. Aynı zamanda bu elektriği satarak gelir elde edeceğiz."

BAKIMEVİ MÜJDESİ VERDİ

İkinci projelerinin de Gençlik Merkezi kurmak olduğunu dile getiren Levent Tuncel; "Bu merkezimizi Yenikent mahallemizde ve şu anda tüm imar tadilatları ve Büyükşehir Belediyesi ile olan çalışmalarımızı bitirmiş durumdayız. 2020 Mart veya Nisan ayında bunun ihalesi yapılacak. 11 dönüm arazi üzerinde kurulacak Gençlik Merkezimiz ile birlikte gençlerimize spor yapmaları için imkan sağlamış olacağız. Buranın açılışını da bir spor müsabakası ile açmak istiyoruz. Normal standartlara uygun 25'e 50 ölçülerinde olacak bir yüzme havuzu ile birlikte Söke’mize çok iyi hizmetle verecektir. Yine 2020 yılında yaşlılarımız için bir Bakımevi yapmayı planladık. Söke’mizde bir çok evde yaşlılarımız bakıma muhtaç halde. Sabahtan akşama kadar bu yaşlılarımız ev hayatında yaşamak zorunda kalıyorlar. Bunları evlerinden alıp bir gün dahi olsa bu merkezimizde her türlü bakımlarını yapmak istiyoruz. Bu tesisimiz sayesinde günü birlikte olsa yaşlılarımız rahat bir nefes almış olacaklar. Ayrıca belediyelerin rutin işlerinden bahsetmek istemiyorum bunları bilakis yapıyoruz. Bizler Söke’mize kalıcı eserler yapabilmek gayreti içerisindeyiz" dedi.

SÖKESPOR'A DESTEK İSTEDİ

Söke'nin marka değeri olan Sökespor'a da destek isteyen Başkan Tuncel; "Ayrıca bugün burada toplanmamızın bir nedeni de Sökespor kulübümüze maddi destek sağlamak için ne yapabiliriz veya neler yapmamız gerekir. Bugüne kadar kulübümüze maddi destekler sağladık, fakat bugünden sonra da desteklerin olması lazım ki bu takımımızı bulunduğumuz ligde ayakta tutmamız gerekir. Bu takım hepimizin hatta her Sökeliyim diyenlerin takımı. Bunun için takımımıza sahip çıkmamız gerekir" diyerek sözlerini tamamladı.