AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, gazetemizi ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Savaş’ı ziyarette SES Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Akgül karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Akgül, SES Gazetesi’nin 75 yıllık bir mazisi olan Türkiye’nin en eski gazetelerinden olduğunu söyledi. Yerel medyanın ekonomik sıkıntılar nedeniyle ayakta kalma mücadelesi verdiğinin altını çizen Akgül, halkın sesi olan yerel medyaya sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

ÜLKEMİZE OPERASYON YAPILIYOR

Basının toplumun aynası olduğunu dile getiren Savaş, SES Gazetesi’nin haberlerini ilgiyle takip ettiğini söyledi. TBMM’de bütçe görüşmelerinin yoğun bir temponun ardından tamamlandığını ifade eden Savaş, “2020 tahmini bütçemiz 1 trilyon 95,5 milyar lira olarak belirlendi. Bu bütçe ülkemizin büyüdüğünü gösteriyor. 2002’de bütçenin yüzde 42’si faize gidiyordu, bugün ise faize ödenen oran yüzde 12 civarında. Bakıldığında önceden 403 milyar lira faiz ödeniyordu, bu rakam 103 milyar liraya inmiş durumda. Ancak, aradaki yaklaşık 300 milyar lira çiftçiye, sanayiciye, esnafa destek olarak kullanılıyor. Bu rakam bile aslında fazla. Ancak son 6 yıldır ülkemize yönelik bir operasyon yapılıyor. Buna karşılık AK Parti iktidarı faizleri düşürmek konusunda politikasından taviz vermiyor” dedi.

AYDIN’A 24 MİLYARLIK YATIRIM YAPTIK

AK Parti iktidarının Aydın’a 17 yılda 24 milyar liralık yatırım yaptığını işaret eden Savaş, “Aydın’a 17 yılda çok büyük yatırımlar kazandırdık. Kazandırmaya devam edeceğiz. İlimizdeki kamu binaları fiziki açıdan yetersiz durumda. Şehir Hastanesi uzun zamandır gündemimizde. Sağlık Bakanı ile görüştük. Önümüzdeki yıl Mart ayına kadar hastanenin ihalesi yapılacak. Aydın Denizli otoyolu ihalesi de en kısa sürede gerçekleşecek. Bu iki projenin 2023 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Vatandaşın sağlık ve ulaşımda konfora kavuşması için elimizden geleni yapacağız. Aydın’a yeni adliye sarayını da kazandıracağız” diye konuştu.

JEOTERMALİ DENETLEYEBİLİRLER

Savaş, jeotermalle ilgili tartışmaların bilimsel bir çerçevede olmadığını belirterek şunları söyledi: “Jeotermal ilimiz için bir nimet. Bu nimetin değerlendirilmesinde mevzuatlara aykırılık varsa ve bu insan sağlığına ve çevreye zarar veriyorsa biz bunun sonuna kadar karşısındayız. Jeotermalin etkileri konusunda bir araştırma yapılıyor ve bunun sonuçları Haziran 2020’de açıklanacak. Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğum dönemde jeotermal kaynaklarla ilgili yapılacak çalışmalara 1 milyon lira kaynak aktarılacağı vaadim olmuştu. Şuan Büyükşehir Belediyesi bu konuda bir kaynak aktarmış mı merak ediyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin jeotermal firmaları denetleme yetkisi var. Büyükşehir Yasası çevre konusunda başkanlara büyük yetkiler vermiş, niye bu yetki kullanılmıyor? Hem Büyükşehir Belediyesi hem de Efeler Belediyesi jeotermal konusunda gereğini yapsın. Bir de jeotermalin tarımsal üretime zarar verdiği iddia ediliyor. Son 10 yılda incir rekoltesi en yüksek yılını yaşıyor. İncir rekoltesi yüksek olduğu için TMO tarihinde ilk kez incir alımı yaptı.”

SEÇİME DEĞİL HİZMETE ODAKLANALIM

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ‘Seçim olsa yüzde 70 oyla kazanırım’ şeklindeki açıklamasına cevap veren Savaş, “AK Parti’nin Aydın’daki 4 vekili olarak Aydın’ın ihracatının ve üretiminin artması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız secim olacakmış atmosferi yarattı mı bilmiyorum. Ancak yakın zamanda bir seçim yok. Ortalıkta ‘yüzde 60-70 oy fark atarım’ diye laflar dolanıyor. Bir oran verilecekse bu yüzde yüz hizmet için olmalı. Evet ilimizin trafik ve otopark sorunu yüzde yüz çözülmeli. Ortak akılla ilimizin sorunlarına çözüm bulunmalı. Ben Aydın’ın ilerlemesi için yapılacak olan hizmetlerde Büyükşehir Belediyesi’ne desteği yüzde yüz hazırım. ‘Seçim yok, hizmete yoğunlaşalım’ diyorum. Ben daha önce bir çağrıda bulunmuştum. Bunu yeniliyorum. Aydın Valisi başkanlığında Milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelip kentimizin sorunlarını konuşalım” ifadelerini kullandı.

SARIÇAY’I YAPAMADI

Sarıcay Barajı konusunda Başkan Çerçioğlu’nu eleştiren Savaş, “Sarıcay Barajı 5 yıl gecikti. İhalesi yapıldı, temeli kısa süre içerisinde atılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 5 yıl önce bu barajı ben yapacağım deyip yapamadı. Bu barajı yapabilmek için 500 milyon liralık kaynak bulunması lazımdı. Ayrıca, baraj yapabilmek için ekip ve ekipmanınızın da olması gerekiyor. Yapamadılar, şimdi devletimiz yapıyor. Büyükşehir 30 yılda giderini ödeyecek. Zaten olması gereken de buydu” diye konuştu.