Aydın'ın Nazilli ilçesinde içerisinde İlçe Müftülük binası ve yatılı hafız kursunun da bulunduğu Nazilli’nin en büyük camilerinden biri olan Merkez Koca Camii’de yapılması planlanan tadilat ve değişiklikler, Anıtlar Kurulu tarafından koruma altında bulunan ve sit alanı olarak belirlenen camide bugüne kadar yapılamıyordu. Caminin Yaptırma, Yaşatma ve Onarma Derneği Başkanı Yaşar Gözdaş, cami bahçesinde engelliler için abdest alma yerleri, tuvaletler, şadırvan yapımı ve bahçe düzenlemesi için dönemin Aydın Valisi Erol Ayyıldız zamanında müracaatta bulundu. Gözdaş'ın girişimleriyle başlatılan çalışmalar Vali Ayyıldız’ın tayin olması nedeniyle yarım kaldı. Yavuz Selim Köşger’in Aydın’da göreve başlamasıyla birlikte cami tadilatı konusundaki kurumlar arasındaki yazışmalar yeniden başlatıldı, ancak bir sonuç çıkmadı. Dernek Başkanı Yaşar Gözdaş, konuyu AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’e ileterek yardım istedi. Harekete geçen Milletvekili Erim, Anıtlar Yüksek Kurulu yetkilileri ile görüşerek sorunu çözüme kavuşturdu.

"EMEĞE GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ"

Merkez Koca Caminin tadilatı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2020 yılı yatırım planı içerisinde alındı. Yeni yılın ilk aylarında tadilat çalışmalarının başlayacağını açıklayan Gözdaş; "Süreci başlatarak 15 yıllık sorunumuza neşter vuran şimdiki İzmir Valimiz sayın Erol Ayyıldız’a çalışmaları yürüten ve takipçisi olan Aydın Valimiz sayın Yavuz Selim Köşger’e ve derneğimizle bizzat ilgilenerek bize destek veren ve güç katan AK Parti Aydın Milletvekilimiz sayın Bekir Kuvvet Erim'e, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Sayın Mustafa Abak’a teşekkür ediyoruz, emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

KÜLLİYE İÇİN DE ÖDENEK ÇIKARTILDI

AK Partili Kuvvet Erim’in ayrıca inşaatı devam eden 350 yatak kapasiteli Hafızlık Erkek Kuran Kursu ve Külliye inşaatının tamamlanması için ek ödenek çıkardığını açıklayan Dernek Başkanı Gözdaş, Külliyenin bir an önce tamamlanması için Milletvekili Erim’in dernek yöneticilerini görüştürmek için Maliye Bakanlığı'ndan randevu aldığını belirterek; ”Külliyenin bir an önce tamamlanması için önümüzdeki ay Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yapacağız, Bakanlığımız bu konuda bize ek kaynaklar yaratılması için yardımcı olacak ve külliyemiz de bir an önce hizmete girecektir” şeklinde konuştu.