CHP’li kadınlar Şili'den çıkıp Türkiye dahil birçok ülkeye yayılan, kadınlara yönelik şiddet ve tacizleri protesto etmek amaçlı bir eylem olan Las Tesis’i Kuşadası’na taşıdılar.

CHP’li kadınlar kongrenin açılışında hep bir ağızdan Las Tesis protestosuyla özdeşleşmiş “Asla Yalnız Yürümeyeceksin” sloganını atarak son 17 yıl içerisinde erkek cinayeti sonucu yaşamlarını yitiren kadınların isimlerinin yer aldığı dövizleri havaya kaldırarak eylemlerini güçlendirdi. “Kadın” vurgusuyla gerçekleşen CHP Kuşadası İlçe Kongresi’nde 4 kişilik divan kadınlardan oluştu. CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’in başkanlığını yürüttüğü divan heyeti kongre boyunca sık sık, kadınların uğradığı haksızlıkları gündeme getirdi. Kongrenin açılışında konuşan CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir son yıllarda kadın cinayetlerinin artığına dikkat çekerek sorunun ancak kadınların siyasette ve sosyal hayatta daha fazla rol almaları ile çözüleceğini kaydetti.

Eşitliği savunmak, kadınlara uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddete dur demek ve seslerini duyurmak için kadın eylemlerinin simgesi olan mor renkli kurdeleleri, kendi ve kongre salonunda bulunan erkeklerin de yakalarına takarak dikkat çektiler.