ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin’ in katılımıyla Siirt’te gerçekleşen törende Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve senato üyeleri de hazır bulundu. Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ülkenin en batısında bulunan bir üniversite ile en doğusunda bulunan bir üniversite arasında karşılıklı işbirliği adımlarının atılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, ‘İmzalanan bu Kardeş Üniversite protokolü iki üniversite arasında bir gönül köprüsünün oluşmasına da vesile olacak. Ülkenin önemli kurumlar arasında gerçekleşecek bu tür işbirlikleri çok kıymetli. Biz bugün burada önemli bir işbirliğinin yanında, uzun yıllar sürmesini umut ettiğimiz bir gönül köprüsü de kurduk. Akademik, idari işbirliğinin yanından sahip olduğumuz değerlerin geliştirilmesi, yüceltilmesi anlamında da ortak çalışma azmimizi ortaya koyduk. İnanıyorum ki bu gibi güzel işler ülkemizin diğer kurumlarına da örnek olacaktır” dedi.

ÜNİVERSİTELERİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i üniversitelerinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ise imzalanan protokolün her iki üniversitenin gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti. Daha sonra Senato Salonunda Üniversitemiz Senato üyelerinin de katıldığı imza töreninde Kardeş Üniversite Protokolü imzalandı.

ORTAK ETKİNLİKLER YAPILACAK

Protokol kapsamında iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak bilimsel toplantılar, ortak projeler ile öğrenci toplulukları ve spor kulüpleri arasında ortak etkinlikler yapılması amaçlanıyor. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programına İlişkin Yönetmelik gereğince, Farabi Değişim Programı kapsamında imzalanan bir başka protokolle de Ünversite Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin tarafından iki üniversitenin koordinatörlüğünde yürütülecek olan “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde gençlik, eğitim, kültür ve spor” başlıklı proje konusunda senato üyelerine ve projede görev alması öngörülen akademisyenlere detaylı bir sunum gerçekleştirildi.