CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında partisi adına konuşma yaptı. Aydın'a 23 jeotermal enerji santralinin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığını iddia eden Yıldız, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün de ruhsatsız olarak faaliyet gösteren santralleri görmemezlikten geldiğini savundu. Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a seslenerek, "4 tane firmayı zengin etmek için 1 milyon 200 bin insanın geleceğini yok ediyorsunuz. Bir an önce talimat verin bu kaçak jeotermal elektrik santrallerini kapatın" dedi.

"BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKMADINIZ"

AK Parti iktidarının Aydın'a yatırım yapmadığını öne süren Yıldız, "17 yıldır Aydın'a ne yaptınız? Mevcut olan bir havalimanının pistini uzatıp sivil havacılığa açacaktınız. 17 yıldır bekliyoruz. Ama maalesef duyuyoruz ki 80 bin nüfuslu bir ile 2 milyon yolcu garantisi vererek oraya havalimanı yapıyorsunuz. Yani Aydın havalimanında rant olmadığı için mi yapmıyorsunuz? 17 yıldan beri Aydın-Denizli Otoyolu yapacaktınız. Maalesef bir çivi dahi çakmadınız" ifadelerini kullandı.

“ÇÜRÜK RAPORU VAR”

Hastanelerin içinde bulunduğu durumu gözler önüne seren Milletvekili Hüseyin Yıldız, şunları kaydetti: "Şu an Aydın'daki hastanelerde kuyruk var. Aydın'da hasta olan tüm hastalarımızı İzmir ve Denizli'deki hastanelere gönderiyoruz. Yıllardan beri Aydın için söz verdiğiniz hiçbir şeyi yapmadınız. Didim Devlet Hastanesi’nde çürük raporu var, şu an çürük binada hasta bakılıyor ve doktorlar çalışıyor. Bir an önce Didim Devlet Hastanesi'ni faaliyete geçirin."