Aydın'ın ilçesi Koçarlı'da yaşayan kadınlar için sepetler, gelir kapısı oldu. Ülke ve kent ekonomisine katkı sağlamak isteyen Koçarlılı kadınlar, Koçarlı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Sepet Örücülüğü Kursu'na kayıt oldu. İlk kez açılan kursa yoğun ilgi gösteren kadınlar, Kurs Eğitmeni Emel Kaya'dan aldıkları derslerle kısa sürede sepet örücülüğünü öğrendi. Bitki türü bambudan çeşit çeşit sepetler yapan kadınlar, hayal güçlerini kullanarak yaptıkları bu sepetleri hediyelik eşyalara da dönüştürüyor.

YOĞUN TALEP GÖRÜYOR

Sepetlerin kadınlar için bir kazanç kapısı olduğunu kaydeden Kurs Eğitmeni Kaya, "Koçarlı'da ilk kez sepet örücülüğü kursu açtık. Kadınlarımız geldikleri bu kursu çok sevdi, kısa sürede sepet örücülüğünü öğrendi. Ürünlerimizi bambudan yapıyoruz. Bambu ürünler hem daha dayanıklı hem de daha sağlıklı. Bambunun yanı sıra muz örgüsü ve su yosunu gibi malzemelerde kullanıyoruz. Sepetlerimizi süslemek için boncuk ve ipek kozasından yararlanıyoruz. Kadınlarımız yaptıkları sepetleri, hediyelik eşyalara dönüştürüyor. Hayal güçlerini kullanarak yaptıkları bu ürünler, yoğun talep görüyor. Bu kurs sayesinde kadınlarımız, unutulmaya yüz tutan, yok olmama mücadelesi veren sepet örücülüğü mesleğine de hayat vermiş oldu" dedi.

'EKONOMİYE KATMA DEĞER SAĞLAYACAĞIZ!

Bambu ile sepet yapmanın kendileri için farklı ve güzel bir deneyim olduğunu belirten 25 yaşındaki Gamze Erel, "Kursta edindiğimiz bilgilerle çeşit çeşit sepetler yapıyoruz. Bu sepetler hepimiz için bir ekmek kapısı oldu. Özgün kullanımlarının yanı sıra sepetleri hediyelik eşyalara dönüştürerek farklı bir çalışma oluşturuyoruz. Bin bir zahmetle yaptığımız bu ürünleri satarak hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine katma değer sağlayacağız. Kadınlar olarak bu anlamda mutlu ve gururluyuz. Tüm kadınlarımızı ülke ekonomisine katkı sağlamaya davet ediyorum. Halk Eğitim'de birçok meslek dalıyla ilgili kurslar var. Bu kurslara katılarak meslek sahibi olun ve üretime katkı sağlayın" diye konuştu.