Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde geçtiğimiz 19 Mayıs’ta meydana gelen olayda, Hüsamettin Yavaş, tartıştığı 29 yıllık eşi Nergis Yavaş’ı 17 yerinden bıçaklayarak öldürmüş, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek teslim olmuştu. Yürütülen soruşturma sonucunda, Hüsameddin Yavaş hakkında ‘eşi kasten öldürme’ suçundan Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında sanık Hüsameddin Yavaş, savunmasında “Eşimin beni aldattığı yönünde bir takım şüphelerim vardı. Zaten eşimle 6 aydır aynı odada ancak farklı yataklarda yatıyorduk. Aramızda karı koca ilişkisi kalmamıştı” dedi. Davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanık Hüsameddin Yavaş, taraf avukatları ve sanık ile maktul Nergiz Yavaş'ın yakınları katıldı. Mahkeme başkanı, sanığın, eşinin kendisini aldattığını iddia ettiği Halil Ç. ile olan telefon görüşmeleri raporlarının geldiğini ve maktul ile Halil Ç. arasında birçok telefon görüşmesinin olduğunu belirtti.

EĞLENİRKEN ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR DELİL KABUL EDİLDİ


Sanığın önceki duruşmada "Eşimle aramızda karı-koca ilişkisi kalmamıştı" yönündeki sözlerini hatırlatan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı, sanık ile eşinin çekildiği fotoğrafları delil olarak sundu. Mahkeme başkanının, ellerinde kadehlerle gülerek poz verdikleri fotoğrafları kendisine gösterip ‘bu mu mutsuzluğunuz’ sorusunu yönelttiği Hüsamettin Yavaş, fotoğrafları görünce sessiz kaldı. Yavaş, fotoğrafların eski tarihli olduğunu iddia ederken fotoğrafların cinayetten 5 ay önce 11 Ocak’ta çekildiği ortaya çıktı.

“BÖYLE BABA OLMAZ OLSUN”


Davada oğlu Hasan Yavaş, cinayetten dolayı babasından şikayetçi olmadığını söyledi. Babasının en ağır cezası almasını isteyen diğer oğlu Uğur Yavaş annesinin suçsuz yere öldüğünü dile getirerek, “Annemle babam arasında 2 aydır tartışma vardı. Ancak annemin bir suçu yoktu. Babam kıskançlığı yüzünden annemi yok yere öldürdü. Cinayetten sonra benim uyuduğum odanın kapısına tekme atıp ‘Anneni öldürdüm’ dedi ve ardından kaçtı. Annem ölünce ben yalnız kaldım. Psikolojimiz bozuldu. Evimizin için halen kan kokuyor. Böyle bir baba olmaz olsun. Allah kimsenin başına böyle bir baba vermesin. Babamın en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

YETKİLİLER BU KONUYA EĞİLMELİ


Aydın Kadın Hakları Derneği Başkanı Habibe Gürer ise sanık Hüsamettin Yavaş’ın aile birliğinin bozulduğunu öne sürerek almaya çalıştığı haksız tahrik indiriminin ortaya çıkan fotoğraflardan sonra uygulanmayacağına inandıklarını söyledi. Aydın’da kadın cinayetlerinin sık yaşandığını belirten Gürer, yetkililerin bu konunun üzerine eğilmesi gerektiğini ifade etti.