Kuşadası’nın ilk profesyonel futbolcusu “Mehmet Alkışlı” ismi verilen parkın açılışına Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ömer Günel, Belediye Meclis Üyeleri ile Mehmet Alkışlı'nın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

"KUŞADASI'NA EMEĞİ GEÇEN BÜYÜKLERİMİZİ YAŞATACAĞIZ"

Mehmet Alkışlı Parkı'nın açılışında Belediye Başkanı Ömer Güner yaptığı konuşmada ilçeye bir park kazandırmaktan daha önemlisinin, ilçe için önemli bir spor adamının adının verilmesi ve sonsuza kadar yaşatılmasının kendileri için büyük bir onur olduğunu söyledi. Hayırlı olsun dileklerini sunan Başkan Ömer Günel, Alkışlı'nın Kuşadası'nın ilk profesyonel futbolcusu olmasının yanı sıra Kuşadası'na büyük emeğinin geçtiğini, tanıtımına katkı sağladığını ifade etti. Kuşadalılarında kendisini sevgi ve saygıyla andığını söyleyen Günel; "Eşine, ailesine sevgi ve saygılarımı sunarak parkın hayırlı olmasını diliyorum. Daha yeşil bir Kuşadası hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kuşadası’na daha fazla yeşil alan ve park alanı kazandırmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi. Parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Alkışlı Ailesi de böyle bir değerin hatırlandığı için belediye başkanına teşekkür ettiler.

PARK, ADININ ÖTESİNDE İLGİ ÇEKİYOR

3 bin 702 metre kare alan üzerine inşa edilen Mehmet Alkışlı Parkı’nın içerisinde, ses yapmayan özellikli tek pota basketbol sahası, 5 kuleli ahşap oyun grubu, modüler tırmanma oyun alanı, kauçuk zemin kaplama, 10 adet spor aleti, oturma bankları, çöp kovaları, çim alan, otomatik sulama sistemi, aydınlatma sistemi, yürüyüş yolları, kedi evi ile zeytin ve dut ağaçları yer alıyor. Ayrıca park içerisinde uygulanan özgün peyzaj çalışması ve park bitişiğindeki elektrik trafosunun duvarlarına yapılanan “futbol” temalı çizimler vatandaşların ilgisini çekiyor.