Tesettür giyim, tekstil sektöründe oldukça iddialı bir durumdadır. Her zevke hitap eden tarzlarıyla tesettür giyim günden güne gelişmekte ve etki alanını genişletmektedir. Özellikle tesettür elbise modelleri, oldukça şık ve zarif durmakta keyifle kullanılmaktadır. Tesettür giyimde de tarzını bilip ona uygun parçalar tercih etmek rüküş bir görüntüden kurtarır, karmaşanın önüne geçer. Hangi tarz hangi çantayla uyumludur, hangi ayakkabıyı daha iyi taşır, bilip ona göre giyinmek gerekir.

Tesettür Giyimde Spor Tarzı

Tesettür giyimi tercih edenlerin en çok kullandığı tarzdır. Hem rahat hem şık olmak oldukça mümkündür. Özellikle günlük kullanımda, seyahatlerde, piknik gibi doğada yapılan etkinliklerde daha çok spor kıyafet tercih edilir. Spor tarzda dikkat etmek gerekenler; renk uyumu, kumaş uyumu, kiloya göre beden seçimi, kıyafete göre eşarp veya şal tercihidir. Spor tarzdaki kıyafet kesimleri daha bol olduğu için kiloyu olduğundan biraz daha fazla gösterebilir. Kilosu fazla olanların salaş spor kıyafetlerden uzak durmaları gerekir. Vazgeçmek mümkün değilse de, giyilen parçaların en azından sadece birinin salaş olmasına müsaade etmelidir. Tunik bolsa pantolonun biraz daha dar olması kurtarıcı olacak dağınık bir görüntüden de kurtaracaktır.

Klasik Giyim Tarzı

Klâsik giyim tarzı hemen hemen her kadının özellikle daha resmi ortamlarda tercih  ettikleri bir tarzdır. Aşırıya kaçılmadığı sürece günlük hayatta da rahatlıkla kullanılabilmelidir. Klasik giyimde genelde kesimler daha dar olduğu için, beden seçiminde dikkatli olmakta fayda vardır. Klâsik giyimin vazgeçilmezi olan ceketler, her yerde rahatlıkla kullanılır ve zarif elegant şıklık elde edilir. Klâsik kıyafetlerde eşarp tercihi olarak, ipek oldukça uygun olacaktır. Kıyafeti tamamlayacak, göz dolduracaktır.

Tesettür Giyimde Ayakkabı Tercihleri

Her tarzda olduğu gibi tesettür giyimde de ayakkabı tamamlayıcı aksesuardır. Kıyafetle uyumu titizlikle seçilmelidir. Klasik kıyafetlerde topuklu, rugan ayakkabılar tercih edilirken, spor ve günlük kıyafetlerde ise, spor ayakkabılar, sandaletler, terlikler, salaş bot veya çizmeler kullanılmalıdır. Maskülen ayakkabıların da son yılarda oldukça revaçtadır. Hafif klâsik ve klâsik tarz kıyafetlerle oldukça şık bir tamamlayıcı olacaktır.