Didim Belediye Düğün Salonu’nda yapılan olağan genel kurula CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız, CHP İl Başkanı Ali Çankır, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karagöz, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ile delegeler ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurulda Divan Başkanlığına CHP Milletvekili Hüseyin Yıldız, katip üyeliklere Nurhayat Dalgıç ve Mehmet Erol seçildi.

YILDIZ, ADAYLARA BAŞARILAR DİLEDİ


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız yaptığı açılış konuşmasında Didim'in sorunlarını meclise taşıdığını, turizm beldesi olan Didim'i de çok etkileyen yaz nüfusunun artmasına karşılık bütçeden ayrılan payın kış nüfusuna göre olduğunu, bunun düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Tespit ettiği sorunların başında Hastane, Su Ürünleri OSB'nin kurulması, konaklama ve eğlence vergilerindeki artışların esnafa yansıması ve bu vergilerden yerel yönetime pay verilmemesinin geldiğini, bu konuları meclis taşıdığını ve takipçisi olmaya devam edeceğini belirtti. Yıldız, her iki adaya da başarılar diledi.

“CHP’NİN EN YÜKSEK OY ALDIĞI 3. İL”


Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Demokrasi Şöleni olarak nitelendirdiği genel kurulun ülkedeki iktidar yürüyüşüne destek olacağını belirtti ve adaylara başarılar diledi. CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ise yerel seçimlerde yüzde 85 oranında oy aldıklarını ve Türkiye'de CHP'nin en yüksek oy aldığı 3. ilin Aydın olduğunu belirtti. Bu başarıda emeği geçen kadın kolları, gençlik kolları üyelerine ilçe yönetimlerine ve üyelere çok teşekkür etti.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, halen devam eden bütçe görüşmelerinden bahsederek, “Bu bütçe halkın, yoksulların bütçesi değildir, bütçedeki bu açık AKP'nin suçudur. Bu bütçe yolsuzluk, yoksulluk bütçesidir. Cumhuriyetin değerlerini peşkeş çekiyorlar. 50 milyon doları yok diye tank paleti sattılar. 300 milyar simit sarayına para verdiler, bunların hesabını soracağız” dedi

“TABAN YANIYOR”


Bülent Tezcan da “taban yanıyor” diyerek başladığı konuşmasını siyasi iktidarı eleştirerek sürdürerek, “Taban yanıyor ve bu taban tavanı aşağıya indirmesini de bilir” dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun siyaseti tabana yayma teorisinin ne kadar doğru olduğunun seçimlerde görüldüğünü de belirten Tezcan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na da teşekkür etti.
Didim İlçe Başkanlığının faaliyet raporu ve mali raporu okundu ve oy birliği ile ibra edildi. İlçe başkanlığına aday olan Kazım Yılmaz ve Nurettin Koçak birer konuşma yaptı.
İlçe Başkan adaylarından Kazım Yılmaz ile mevcut İlçe Başkanı Nurettin Koçak seçim öncesinde delegelere seslendi. Yılmaz ve Koçak'ın konuşmalarının ardından seçimlere geçildi.
Yapılan seçimlerde 272 delegeden 225’ü oy kullanıldı. 2 oy boş 1 oyda geçersiz çıkarken, Kırmızı Liste’yle yarışan mevcut İlçe Başkanı Nurettin Koçak ve ekibi 178 oy alırken, Beyaz Liste’yle yarışan Kazım Yılmaz’ın ekibi de 44 oy aldı.

“YENİ YÖNETİM KURULU”


Nurettin Koçak yönetiminde yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: “Serap Arıoğul, Berkan Baykal, Şahin Bora, Abuzer Cebe, Hasan Çarıkçı, Deniz Dağca, Hatice Doğan, Serdar Ece, Özge Ergünaç Turan, Mertcan Gür, Hayri Koçak, Veli Kurt, Caner Pınarlı ve Evrim Yavuz.”