Emekli İlköğretim Müfettişi ve Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Halil İbrahim Kambak, sürpriz bir çıkışa imza attı. Sıkı bir Atatürkçü ve CHP’li olmasına rağmen memuriyetinin bitip emekli olmasının ardından CHP’ye üye olmayan Kambak, İYİ Parti'nin kuruluş aşamasında "kurucu üye ol" teklifini geri çevirmeyerek bu partiye üye olmuştu. Gördüğü yanlışlar üzerine İYİ Parti'den istifa eden Kambak'ın CHP'den İlçe Başkan Adayı olacağı belirtildi. CHP'de geçmişte yapılan yanlışları düzeltmek adına aday olacağı kaydedilen Kambak'ın ne karar vereceği önümüzdeki günlerde belli olacak.
İlkokulu bitirmesinin ardından 3 yıl Kuran Kursu eğitimi alan Kambak, Ortaklar Öğretmen Okulunu bitirdi. Ardından Mardin'e tayini çıkan Kambak, Buca Eğitim Enstitüsü Fransızca Bölümünü kazansa da bu okula gitmedi. Esençay ve Dereköy'de öğretmen olarak görev yapan Kambak, Atatürk İlkokulunda görev yaparken istifa etti. Marmara Üniversitesi Pedagoji Bölümü’nü bin kişi arasında 7. sırada kazanan Kambak, mezuniyetinin ardından Manisa Rehberlik Araştırma Merkezinde göreve başladı. Nazilli Endüstri Meslek Lisesinde görev yapmasının ardından Eğitim Enstitüsüne tayini çıkan Kambak, daha sonra İlköğretim Müfettişliğine geçti. Adıyaman’da 5 yıl görev yaptı. Kocaeli’ne Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı olarak atandı. Bu görevi uzun süre sürdüren Kambak, 2008 yılında emekli oldu.

SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ


Yaşanan süreç hakkında konuşan Kambak, "2008 yılında emekli oldum. Hiçbir partiye kaydolmadım. Damarlarımı kesseniz CHP akar ama bazı kişilerin tavırları nedeniyle CHP’de kayıt olmadım. İYİ Parti kurulurken teklif geldi istemedim. Gelen ısrarları kıramadım ve kurucu üye olmayı kabul ettim. Gördüğüm yanlışlar üzerine buradan istifa ettim. Çalışmaktan kaçmam, okumayı seven bir insanım. Kadro çok önemli benim için. Kişisel çıkarlarını ön plana çıkaran insanlarla bir arada olmam. Atatürk’ü biz yeterince anlatamadık. Atatürk çok büyük bir değer bizim için. Bizim için çok büyük bir şans" dedi. İlçede tarımla da ilgilenen Kambak, "Karacasu’da en güzel sebzeyi ben yetiştiririm. Bin 500 kökten fazla patlıcan, biber, domates dikerim. İşçiye çapalatmam 3 defa kendi elimle üzerinden geçerim" ifadelerini kullandı.