Aydın’ın Nazilli ve Bozdoğan ilçelerinde ovalarını sulayan Akçay nehrinde balık ölümlerinin görülmesi üzerine bölgede yaşayan vatandaşlar, yaşananlara isyan ederek önlem alınmasını istedi. Bölgede yeterli denetim yapılmamasının her yıl ortaya çıkan balık ölümlerine neden olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, karasuyu nehre salanların cezalandırılmalarını istedi.

“ACI ÇEKE ÇEKE ÖLÜYORLAR”


Balık ölümlerinin zeytinyağı fabrikalarının asitli suları olarak bilinen karasu atık sularını çaya salmaları nedeniyle yaşandığını ifade eden bölge sakinlerinden Doğuş Tunalı, “Her sene zeytin sezonunda Akçay’ın halini sadece biz mi görüyoruz? Yazık günah değimli bu balıkların haline? Bu yetkililer nerede, neden yeterli denetleme yapmıyorlar? Yine bir sürü balık öldü. Bu işlere el atılmalı, çok günah. Bu balıkların oksijensiz kalarak acı çeke çeke ölmesine üzülüyoruz” dedi.

“YETKİLİLER BU SORUNA EL ATSIN”


Normalde Akçay’ın bembeyaz olduğunu hatırlatan Tunalı; “Ben buranın yakınlarında oturuyorum. Ayda bir iki sefer mutlaka geliyorum. Daha geçen haftada geldim. Burada olta ile balık tutmaya çalışıyoruz. Şu anda gördüğünüz gibi suyun içindeki balıklar ölmüş ve nehir simsiyah durumda. Bu zeytin sezonunda neden önlem alınmıyor? Neden denetim yapılmıyor? Zeytinlerin acı ve asitli suları bu suya salınıyor. Suyun içerisindeki balıkların havasız kalıp ölmelerine neden olunuyor. Lütfen yetkililer artık bu soruna bir çözüm bulsunlar. Yetkililerin ve devletimizin bir an önce bu duruma el atmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.