İncirliova'nın Hacıaliobası Mahallesi Muhtarlığı, Aydın Büyükşehir ve İncirliova belediyelerinin katkılarıyla deve güreşleri gerçekleştirdi. Mahalle arenasında bu yıl üçüncüsü düzenlenen güreşleri İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, CHP İncirliova İlçe Başkanı Hasbi Akman, Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın, İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak, meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri de izledi.

150 DEVE GÜREŞTİ


Havaların güzel olmasından dolayı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği güreşlerde Aydın'ın yanı sıra Muğla, Denizli, Manisa ve İzmir'den toplam 150 pehlivan deve karşılaştı. Ünlü şampiyon develerin güreşleri sonucunda, aralarında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İncirliova Kaymakamlığı, İncirliova Belediye Başkanlığı ve Hacıaliobası Mahallesi Muhtarlığı'nın da bulunduğu toplam 9 kupa sahiplerini buldu. Develerin kıran kırana geçen güreşlerini, büyük heyecan ve dikkatle izleyen vatandaşlar, piknik de yaptı.

“ÇOCUKLARIMIZ ÜŞÜMEYECEK”


Hacıaliobası Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kayır, güzel bir deve güreşi organizasyonuna imza attıklarını söyledi. Aynı zamanda Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı olan Aytekin Kaya da, deve güreşlerinden elde edilen gelirin genellikle hayır işlerinde kullanıldığına işaret ederek, "Yıllardır deve güreşleri hayır yararına yapılıyor. Bu güreşimiz de Hacıaliobası İlkokulu'muza kalorifer döşenmesi için düzenlendi. Sağ olsun bir hayırsever de bu işe katkıda bulunacak. Kalorifer bağlandıktan sonra okulda çocuklarımız üşümeyecek ve daha sıcak bir ortamda eğitim alma imkanına kavuşacak" dedi.

“GÜREŞLER İPTAL OLURSA DEVELER KÖFTE OLUR”


Deve güreşi kültürüne sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Kaya, "Güreşler iptal olursa, develer sucuk, köfte olur. Deve diye bir şey kalmaz, kültürümüz kalmaz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kültür yok. İspanya'ya gidip gördüm, adam boğaya 10 tane, 20 tane şiş batırıyor. Vahşi bir olay. Bizim develerde öyle bir şey yok. Deve oyununu gösteriyor, vatandaşlarımız da izliyor" ifadelerini kullandı.