Sanatçı Haluk Levent öncülüğünde kurulan ve tüm Türkiye'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatması ile tanınan Ahbap'ın Aydın Sanat Çalışma Grubu, Didim'deki Millet ve Apollon Tapınağı'na gezi düzenledi. Geziye katılan 30 kişiden oluşan grup, geçmişten günümüze kadar gelmeyi başaran önemli tarihi yapıları görme imkanı buldu.

“CENNET GİBİ BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ”


Gezi ile ilgili konuşan Ahbap Aydın Sanat Çalışma Grubu Başkanı Dilan Değirmenci, kültürlerini ve coğrafyalarını tanımak ve tanıtmak amacıyla geziler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu sefer durağımız Milet ve Apollon Tapınağı'ydı. Daha önce antik kent görmemiş ahbaplarımız başta olmak üzere bu coğrafyayı herkese tanıtmayı kendimize misyon görüyoruz. Kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkmalı ve korumalıyız mesajını herkese vereceğiz. Cennet gibi bir ülkede, cennet gibi bir bölgede ve cennet gibi bir il olan Aydın'da yaşıyoruz. Bu şehrin değerlerini öğrendikçe ufkumuzu genişletiyoruz" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ


Gezi için kendilerine destek veren Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın İl Kültür Müdürlüğü, Efeler Belediyesi, Germencik Belediyesi ve yanlarında olan büyüklerine teşekkür ettiklerini kaydeden Değirmenci, kendilerine sunulan imkanlarla gezilerinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.