Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın milletvekillerini eleştirdi. Seçim dönemlerini hatırlatan Tezcan, iktidar milletvekillerinin akıllarına seçimden seçime Aydın'a hizmet etmenin geldiğini iddia ederek, "Otoyol seçim zamanı, hastane seçim zamanı, hızlı tren, Aydın'daki işsizlik, esnaf, çiftçi seçim zamanı akıllarına geliyor. Seçim biter akıllarındakiler gider" dedi.
Aydın'ın dertlerinden bahseden bir tane iktidar milletvekili olmadığını savunan Tezcan, "Ne ile uğraşıyorlar? Hizmet edenin hizmetini kilitlemekle meşguller. Hizmet edenin hizmetinin önüne geçmekle meşguller" ifadelerini kullandı.

VOLKSWAGEN ÇAĞRISI


Araba markası Volkswagen'in yeni fabrikasını, Aydın'da inşa etmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun çağrıda bulunduğunu hatırlatan Tezcan, Çerçioğlu'nun çağrısına destek verdiklerini söyledi. Milletvekili Tezcan, "Biz de bütün Aydın'ın odaları, belediyeleri ve özellikle milletvekilleri bu işe sahip çıkalım dedik. Sahip çıkmak bir tarafa başka bir devletin temsilcisi gibi ‘Bırakın canım bu, buradan oraya gidecek’ dediler. Onlar bakarken Manisa yatırım sözünü aldı" dedi.

TEŞVİK BÖLGESİ


Yatırımcıya Manisa'nın Aydın'dan daha iyi teşvikler sunduğunun altını çizen Tezcan, şunları kaydetti:
"Bir yatırımcı Manisa'ya yatırım yapmak isterse, Manisa'da teşvikler daha iyi, daha etkili. Çünkü Manisa teşvikte üçüncü bölgede. Yan yana iki iliz ama Aydın, teşvikte ikinci bölgede. Mevcut koşullarda yatırımcı Aydın'a gelirse daha çok vergi verecek, Manisa'ya giderse daha az vergi ödeyecek. Bunu, iktidar milletvekillerine yıllardır söylüyoruz. Bu teşvik sistemini değiştirmek için bir adım atmışlar mı? Yok atmamışlar."
İktidar milletvekillerinin mevcut oylarının altında oy almaktan endişelendikleri için Aydın'a yatırım gelmesini engellediklerini iddia eden Tezcan, bunu, Aydın halkının da bildiğini savundu.

“AVUCUNUZU YALAYIN”


Geçtiğimiz günlerde Aydın'ın ziraat odası başkanlarının Ankara'ya geldiklerini kaydeden Tezcan, "Tarım Bakanı’na gittiler, elleri boş döndüler. Tarım Bakanı’na giderken Aydın'ın iktidar milletvekilleri, ziraat odası başkanlarının arkasında değildi. Aydın'ın iktidar milletvekilleri çiftçinin, işsiz gençlerin, emeklilerin dertlerinin arkasında değil. Aydın'da esnafı, çiftçiyi, emekliyi, genci, kadını, erkeği görmeyen bir iktidar anlayışı önümüzdeki dönem sandığa gidecek ve sandıktan 2023 için vize isteyecek. Kongrelerden çıkacak kadrolarımızla Aydın halkıyla beraber onlara ‘avucunuzu yalayın’ diyeceğiz" ifadelerini kullandı.