CHP Efeler İlçe Kongresi’nde partilileriyle bulaşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, adeta esti, gürledi. Hedefine AK Parti'yi alan Çerçioğlu, zaman zaman basında AK Parti'nin "Biz çalıştık ama olmadı" açıklamasını okuduğunu belirterek, "Siz başarılı olamazsınız. Çünkü siz Aydın'da halktan kopuksunuz. Halka tepeden bakıyorsunuz. Ama bizler her zaman halkın içindeyiz. Halkın sorunlarıyla birebir ilgileniyoruz. Her zaman fakir fukaranın, garip gurebanın, esnafın, çiftçinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Zaten zengin işini bilir. Önemli olan o garibanın yanında olabilmek. Öyle yılda 2-3 kere Aydın'a gelerek seçim kazanamazsınız beyler. Bizler tabanda siyaset yapıyoruz" dedi. "İl başkanımızla, kadın ve gençlik kolları başkanlarımızla, milletvekillerimizle birlikte el ele kol kola çalışıyoruz" diyen Çerçioğlu, birlik ve beraberliklerini de hiç kimsenin bozamayacağının altını çizdi.

"BAŞINIZA TAŞ YAĞSIN"

Halkın alım gücünün düştüğüne dikkat çeken Çerçioğlu, "Biz, Fen İşleri ve ASKİ'den sonra en büyük bütçeyi sosyal hizmetlere ayırdık. Geçen yıllara göre daha büyük projeler yapmak zorunda kaldık. İnanın günde 100 kişi, 200 kişi müracaat ediyor ‘Kış geldi kömürüm yok’ diye. İnsanların alım gücü o kadar azaldı ki AK Parti Aydın milletvekillerinin haberi yok. Onlar en iyi restoranlarda yemeklerini yer, en iyi otellerde kalır. Aydın'a da şöyle bir gelirler, bakarlar, giderler. Ya bir pazara çıkın bakalım. File kaç paraya doluyor? Emeklinin hali ortada. Aynı şekilde gençlerimiz işsiz. Her gün yüzlerce üniversite mezunu gencimiz, iş aramaya geliyor. Beyler siz bir kere gençlerdeki işsizliğe bakın. Özlem Çerçioğlu kadar başınıza taş yağsın. Benimle uğraşmayı bırakın. Asli görevinizi yapın" ifadelerini kullandı.

"NORMAL DEĞERLERİN KAT KAT ÜSTÜNDE"

Aydın'da jeotermal enerji santrallerinin saldığı gazlardan dolayı nefes alınmaz hale geldiğini savunan Çerçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Artık Aydın'da nefes alınmıyor. Ama bunlar bilmiyor? Aydın'da yaşamadıkları için, Aydın'a günübirlik gelip gittikleri için. Çıkın sabah saat 6'da İncirliova’ya, Germencik’e ve Efeler'de Mimar Sinan'a gidin. Nefes alınmıyor, çürük yumurta kokusundan. Neymiş efendim zararlı değilmiş. Evet, Avrupa'da tam teknoloji uyguladıkları için zararlı değil. Ama sen burada daha bacasından çıkan gazın içeriğini bize açıklamadın. Bu, çok mu zor? Açıklayın. Normal değerlerin kat kat üstünde. Kat, kat üstünde değilse, insan sağlığına zararlı değilse açıklayın görelim. Evet ülkemizin enerjiye ihtiyacı var. Bugün dünyada savaşlar enerji için çıkıyor. Jeotermal temiz enerji. Ama biz de aynı Avrupa'daki gibi son teknolojiyi kullanalım. Aydın tarım memleketi. Aydın'ın gelirlerinin yüzde 50'si tarıma dayalı. Bakın incirdeki, zeytindeki rekolte düşüklüğüne. Bunları zaten bizler çok iyi biliyoruz. Asli görevimiz gelecek nesillere daha sağlıklı ve daha iyi çevre bırakmak."
Belediyede bu zamana kadar partililerinin bağışını öne eğdirecek hiçbir şey yapmadığını ifade eden Çerçioğlu, hakkında iftira atanların da yalan söyleyenlerin de olduğunu ama kendisine parti örgütünün sahip çıktığını söyledi.

“HEDEF YÜZDE 64”

Yerel seçimlerde karşısına yeniden AK Parti’den Mustafa Savaş’ın aday olarak çıkması halinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yüzde 70 oyla kazanacağını dile getiren Çerçioğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak meclis üyelerimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Hiçbir endişeniz olmasın. Önümüzdeki yerel seçimler için ben hedefi yüzde 64 diyorum. İsterseniz yüzde 70'te yaparız. Ha, yüzde 70 şöyle olur; yine aynı aday karşıma üçüncü kere çıkarsa garanti yüzde 70 olur. Şimdiden ben size bunun, garantisini vereyim” şeklinde konuştu.

“İKTİDAR OLACAĞINA İNANIYORUM”

Çerçioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na partililerinin ve Aydın halkının destekleriyle seçildiğini hatırlatarak, kendilerine teşekkür etti. Partisinin genelde iktidar olmasına da büyük önem verdiğini belirten Çerçioğlu, "Yapılacak genel seçimlerde ben, CHP'nin iktidar olacağına canı yürekten inanıyorum. Onun için de çalışıyoruz" dedi.