Hayvanların otladığı sahayı yeniden çimlendirip gençleri spora teşvik eden Develi, Altınordu’dan forma getirtip mahallesinin gençlerinden takım kurdu. 14 maçtır turnuvalarda yenilmeyen takımın antrenörlüğünü yapan eski hükümlü Develi, “Suça tövbe ederek gençlere örnek olmaya çalışıyorum. Cezaevinden çıkan mahkumlar da hayatlarında yeni bir sayfa açarak topluma örnek olabilirler” dedi.

14 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ


Kasaplar Mahallesi'nde yaşayan Ali Deveci, uyuşturucu, yaralama ve çeşitli suçlardan aldığı cezalar nedeniyle 3 yıl hükümlü olarak cezaevinde yattı. 4 ay önce cezaevinden çıkan Develi, suça tövbe etti. Köyündeki gençlerin kendisi gibi kötü alışkanlıkların peşinden gitmemesi için onları spora teşvik etmek isteyen Develi, köyündeki ve civar köylerdeki gençleri toplayıp Kasaplı Zirvespor’u kurdu. Eski hükümlü olduğu için mahallesinde yaşayanların önyargıyla yaklaştığı Develi, antrenörü olduğu takımın elde ettiği başarıyla önyargıları kırmayı başardı. Develi’nin takımı turnuvalarda katıldığı 14 müsabakanın tamamını kazanarak büyük bir başarı yakaladı.

54 GENCİ SPORA TEŞVİK ETTİ


Futbol takımı kurma girişiminde ilk 4 gençle başladıklarını, şimdi ise 54 gençle devam ettiklerini belirten Develi, "Alkol, madde kullanımı gibi kötü alışkanlıklarım vardı. Uyuşturucu ve yaralama suçlarından 3 yıl cezaevinde yattım. Cezaevinden çıkıp mahallemize geri döndüm. Suç işlemeyeceğime kendime söz verdim. Kahvehanede otururken bir genç yanıma gelip uyuşturucu temin edebileceği yeri sordu. Bundan çok rahatsız oldum. Gençlerimizi bu kötü alışkanlıklardan korumamız gerektiğini anladım. Bunun için de en doğru yol gençleri spora teşvik etmek olduğun düşünerek bu kulübü kurdum. Takımı kurduğumuzda 4 oyuncumuz vardı şimdi, 54 gençle maçlar yapıyoruz” dedi.

KOYUNLARIN OTLADIĞI SAHAYI ÇİMLENDİRDİ, TAKIMA MALZEME BULDU


Takımı kurduktan sonra futbol sahası ve takımın malzeme ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştığını dile getiren Develi, “Vodefone Akıllı Köy projesi kapsamında mahallemizde yapılan toprak sahada bakımsızlık nedeniyle hayvanlar otluyordu. Bu sahayı önce kepçeyle düzelttirdim. Ardından sahayı mil toprakla kaplattım. Yeniden çimlendirip sahayı futbol oynamaya müsait hale getirdim. Takımın malzeme ihtiyacı vardı. İran asıllı bir hayırseverin desteğiyle Altınordu takımı köyümüze geldi. Bizlere futbol topu ve spor malzemeleri, forma hediye ettiler. Takımımızın eksikleri tamamlandı. Amatör Lig’e yetişemedik ancak oynadığımız turnuvalarda 14 maçımızı da kazanmayı başardık. Şimdiye kadar hiç yenilmedik. Lakabımız ‘yenilmez armada’ya çıktı” diye konuştu.
MAHKUMLAR KENDİLERİNE YENİ SAYFA AÇABİLİR
Develi, sporda elde ettikleri başarılarla mahallesindeki insanların bakış açılarının da değiştiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bu kulübü kurarken 15 bin liraya ihtiyacımız vardı. Parayı bulup kulübü kurduk. Ancak kimse benim başarılı olacağıma inanmıyordu. Çok şükür gençlerimiz sayesinde ön yargıları kırdık. Köyümüzün 15 yıldır spor müsabakalarında hiçbir başarısı yok. Bu takımla önümüzdeki yıllarda liglere katılıp başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Bu takımı kurarken gençlerin kötü yollara gitmesine engel olmaktı, bunu başardık. Cezaevinde çıkan mahkumlara kötü gözle bakılıyor. Cezaevinden çıktıktan sonra yeni sayfa açılabilir. Ben kendime yeni bir sayfa açtım. Gençlere örnek oluyorum. Diğer mahkumlarda, yapacakları işlerle topluma örnek olabilirler. Bu noktaya gelmemizde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İMZA : KAZIM YÖRÜKCE