2020 bütçesine Birleşik Kamu-İş’ten tepki geldi. Yazılı açıklama yapan Aydın İl Temsilcisi Yener Bozkurt, "2020 bütçesi, yoksuldan toplanıp zengine dağıtılan bir anlayışla hazırlanmıştır" dedi.
2020 bütçesinin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük bütçesi olmasına rağmen yurttaşlarda karşılığının olmadığını savunan Bozkurt, bütçenin; işçilere, kamu emekçilerine, çiftçilere, esnafa, öğrencilere, emeklilere ve emeklilikte yaşa takılanlara kaynak ayırmaktan çok uzak olduğunu söyledi.

"AÇLIĞIN VE YOKSULLUĞUN BÜTÇESİ"


Bozkurt, AK Parti iktidarının hazırladığı bütçenin işsizliği büyüttüğünü, açlığı ve yoksulluğu arttırdığını iddia ederek, şunları kaydetti:
"Kamu emekçilerine yüzde 3-4, kamu işçilerine yüzde 4-8 oranında ücret artışı ve asgari ücretlilere de açlık koşullarını reva gören AKP iktidarı, 2020’de de; açlığın ve yoksulluğun bütçesini yapmıştır. Ülkemiz işsiz, mutsuz, kaygılı ve gelecekten umutsuz insanlar ülkesi haline getirilmiştir. Yurttaşların gündemi art arda gelen zamlar, büyüyen vergiler, küçülen maaşlar, işsizlik, yoksulluk, enflasyon ve hayat pahalılığıdır.”
İktidarın ekonomik krizin yükünü bütçeyle yurttaşların sırtına yüklemekte olduğunu dile getiren Bozkurt, yaşam mücadelesi veren yurttaşların bütçeye ‘dur’ dediklerini ifade etti. Bozkurt, 2020 bütçesinin halkın değil, iktidarın ve yandaş şirketlerinin olduğunu iddia etti.