Aydın’ın ilçesi Çine’deki Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilerin babaları, futbol oynayan çocukları için büyük bir fedakarlık örneği sergiledi. Futbolda başarıdan başarıya koşan öğrencilerin basketbol sahasındaki beton zeminde antrenman ve maç yapmasına gönlü razı olmayan babalar, kazma ve kürekleri alarak okulun yanındaki araziyi futbol sahasına dönüştürmek için harekete geçti.

İŞE GİTMEDİLER, SAHA İÇİN ÇALIŞTILAR

Fedakar babalar, ellerine aldıkları kazma ve küreklerle ilk olarak arazinin zemini üzerinde çalışma yaptı. Gece-gündüz kazma ve küreklerle çalışan babalar, zeminin futbola daha da elverişli olması için kendi imkanlarıyla kepçe kiraladı. Çocuklarının yaralanmaması için futbol sahasındaki tüm taşları tek tek toplayan babalar, ardından bir usta gibi çalışarak demirden olan kale direklerini sahaya monte etti. Korner direğinin yanı sıra saha çizgilerini kireçle çizen babalar, adeta amatör spor kulüplerini kıskandıracak bir saha yaptı. Saha için işlerine gitmeyerek fedakarlık gösteren babalar, çocukların güvenliğini de gözardı etmedi. Fedakar babalar, çocukların güvenliği için yine kendi imkanlarıyla caddeye çıkan sahanın arka bölümünü tel çitlerle kapattı.

“HEM BİZLER MUTLUYUZ, HEM ÇOCUKLAR MUTLU”

Beton zeminde çocukların düşerek yaralandıklarını belirten Engin Yaşa, “Çocuklarımızın yaralanmasından dolayı çok üzülüyorduk. Bunun için veliler olarak öğretmenlerimizle birlikte gece-gündüz çalışarak bu futbol sahasını oluşturduk. Her yönüyle güzel bir futbol sahası oldu. Çocuklarımız artık yaralanmadan büyük bir keyifle sahada futbol oynuyor. Bizlere her gün teşekkür ediyorlar. Hem çocuklarımız mutlu, hem de bizler çok mutluyuz. Bu saha ve futbol sayesinde çocuklarımızın derslere olan ilgisi de olumlu olarak arttı. Okullarını da artık daha çok seviyorlar. Okula giderken büyük bir mutluluk yaşıyorlar. Kale direkleri konusunda bize yardımcısı olan Çine Belediye Başkanımız Enver Salih Dinçer’e teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞU PAHA BİÇİLEMEZ”

Çocukları için kendi işlerinden fedakarlık göstererek sahayı yaptıklarını kaydeden Mevlüt Uyar, “Biz de her baba gibi çocuklarımızın mutlu olmasını istiyoruz. Bu anlamda böyle bir saha yaptık. Çocuklarımız sahadan dolayı çok mutlu. Onların mutluluğu bizler için paha biçilemez” diye konuştu. Her zaman çocuklarının yanında olmaya devam edeceklerini kaydeden Emre Sever, “Biz çocuklarımız için varız. Onların mutlu olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayız. Gece-gündüz demeden onların mutluluğu için çalışıyoruz. Bu futbol sahası da bunun bir örneği. Bizim yaptığımız fedakarlıkların çok bir önemi yok. Yeter ki çocuklarımız yeter ki mutlu olsun. Tüm babaları ve anneler, çocuklarının mutlu olması ve iyi bir yaşam sürmesi için elinden gelen tüm gayreti göstersinler. Onlar bizim geleceğimiz. Çocuklarımıza sahip çıkalım” şeklinde konuştu.