Aydın ve çevre ilçelerden gelen partilileri Karacasu’daki İYİ’lerin karşılaması ile yoğun bir katılım içerisinde yapılan devir teslim töreninde gelecek adına umut dolu mesajlar verildi. Sağlık sorunları sebebiyle faydalı olamadığı için görevi bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Aydın Güvendi’nin gözyaşları ise yeni bir parti olmasına rağmen aidiyet duygusunun göstergelerinden oldu. Tüm katılımcılar Güvendi’ye özverisinden ve katkılarından dolayı teşekkür ederken Küpelioğlu’na da güvenlerini ortaya koydular. İlçe teşkilat binasındaki devir teslim törenine İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı’nın yanı sıra Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İYİ Parti İl Kadın Kolları Başkanı Semra Yücel, İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Tabak, Kuyucak İlçe Başkanı Kemal Emir, Sultanhisar İlçe Başkanı Mustafa Ödemiş, il ve ilçe yönetim kadrosu ve partiye gönül verenler katıldı.

SARI: “HEDEFİMİZ 10 BİN ÜYE”

Aydın Güvendi’ye bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür belgesi takdim eden İl Başkanı Sarı, yeni başkan Küpelioğlu’na da yetki belgesini verdi. Yaşanan süreç hakkında bilgi veren Sarı, “Karacasu ilçemizde uzun bir zamandan bu yana ilçe başkanlığı görevini yapmakta olan Aydın Güvendi Başkanımızın bu dönem içerisinde önemli katkıları oldu. Bayrağımızı en iyi şekilde dalgalandırdı. Karacasu’da uyumlu bir ekip var. Kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Karacasu’nun önemli bir değeri olan Karacasu Vakfı’nın kurucu başkanlığını yapmış, mesleki anlamda bölgemizin iftiharı olan Ali Küpelioğlu hocamız en baştan beri bizimle beraber oldu. Mayıs ayında kurduğumuz il yönetiminde bizlerin arasında yer aldı. Yönetimimize önemli katkılar sağladı. Aydın Başkanımızın görev değişikliği talebi uzun zamandır vardı. Biz de bunun üzerine bir çalışma yaptık. Ortak kanaat üzerine Ali Küpelioğlu’nda karar kıldık” dedi. Genel anlamda da partilerinin üye kayıtları arttırma çabası içerisinde olduklarını dile getiren Sarı, “İlimizde 5 bin 300’ü geçen bir üye kaydımız oldu. Bu üye kayıtlarımızın bin 500’ü 6 ayda yapıldı. Bu hızla devam edersek kongreye kadar 6-7 binleri buluruz. Yaz ortalarına kadar da hedeflediğimiz 10 bin rakamını geçmiş oluruz. Bu konuda bütün üyelerimizi seferberliğe davet ediyoruz” dedi. Sarı, Karacasu’da da yeni üye emekli öğretmen Bülent Kocadelioğlu’na da parti rozetini kendi elleriyle taktı.

KÜPELİOĞLU: “İKTİDAR OLACAĞIZ”

Törende konuşan Aydın Güvendi, “Sizleri buraya kadar yorduğum için üzgünüm. Rahatsızım, hastayım, yetemedim. Özür dilerim” demesinin ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Çiçeği burnunda başkan Ali Küpelioğlu ise, “Nisan’da benim de üyelikte 2 yılım dolacak. Önce bir genel seçim geçirdik. İlk olarak Hasan Dinç başkanla yürüdük. Aydın’da sanırım 3. en yüksek oy oranını alan ilçe konumundaydık. Yerel seçimleri Aydın Başkanla geçirdik. İttifak nedeniyle kendi gücümüzü tam olarak gösteremedik. Devamlı bir ilerleme içerisindeydik. 3. başkanla 3. seçimlere gireceğiz. Erken seçim olasılığı yüksek. Geçen gün bir toplum bilimci şöyle bir analiz yaptı. Gelecek seçimlerde AKP diye bir parti olmayacak dedi. MHP ana muhalefet olacak dedi birkaç tane daha sıraladı. İYİ Parti ve CHP’den hiç bahsetmedi. Oradan da şu anlam çıktı. CHP ve İYİ Parti iktidar olacak. Bu kesin. Bu inançla ve hevesle çalışacağız. Genel seçimlerde canla başla çalıştık, gezmediğimiz köy kalmadı. Seçim günü 29 köyün tamamını dolaştık. Sonra Aydın Başkan’a devretti. Aydın Başkan’ı öneren de Hasan Dinç’tir. Aydın Başkanımız Uşak Milliyetçi Çalışma Partisinin milletvekili aday adayıydı. Tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceğiz. 60’ın üzerinde üyemiz var bunların sayısını arttıracağız. Yönetim kurulu listemizi güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.

“GÜZEL İŞLER YAPTIK DAHA DA YAPACAĞIZ”

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Karacasu güzel bir yer. Ben meslek hayatımda da en çok sevdiğim yerlerden biridir. Kendimi Karacasu’nun bir evladı olarak görüyorum. Karacasu’da partimiz başarılıdır. Daha da başarılı olacaktır. İsimler değişir ama aslolan partilerdir. Emeği geçen bütün başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Sıfırdan bir parti kurmak çok zor. Güzel işler yaptık daha da güzellerini yapacağız. Bu güzel birliktelik için teşekkür ediyorum” dedi. İl Kadın Kolları Başkanı Semra Yücel, “Kadın üye sayımızı arttırmak istiyoruz. Daha çok kadın üyemiz olsun istiyoruz. Karacasu özelinde çömlekçiliğin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunda da kadınlarla neler yapabiliriz, bunları değerlendirelim diye düşünüyoruz” diye konuştu. Gençlik Kolları Başkanı İsmail Tabak da ilçe gençlik kolları teşkilatı oluşturmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Tüm katılımcılar tek tek söz alıp Güvendi’ye teşekkür edip Küpelioğlu’na başarılar dilerken tüm katılımcılar bunun bir ayrılık olmadığı birlikte çalışmaya devam edileceği vurgusunu yaptı.

ALİ KÜPELİOĞLU KİMDİR?

1954 Karacasu doğumlu olan Küpelioğlu, ilk ve ortaokulu Karacasu’da tamamladı. O dönemde Karacasu’da lise olmadığı için Nazilli Lisesinde tamamladığı lise öğreniminin ardından 1971’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine girmeye hak kazandı. 1978’de tıp doktoru oldu. Aynı yıl Patoloji Anabilim Dalında asistanlığa başladı. 1982’de patoloji uzmanı oldu. 1982-1983 yılları arasında Erzurum Mareşal Çakmak Askeri Hastanesinde yedek subaylığını yaptı. 1983-1986 yılları arasında da Sivas Numune Hastanesinde 3 yıl mecburi hizmet yaptı. 1986’da Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalında Yardımcı Doçent olarak göreve başlayan Küpelioğlu, 1987’de doçent oldu. 1993’te profesör unvanı alan Küpelioğlu, 19 yıl Patoloji Anabilim Dalında çalıştıktan sonra 2005 yılında hem özel laboratuvarına daha çok vakit ayırmak, hem de kurucusu olduğu Karacasu Vakfı ile daha çok ilgilenmek için kendi isteği ile emekli oldu. 1996’da kurduğu Karacasu Vakfı’nın başkanlığını 2018’e kadar sürdürdü. Daha önce oluşan siyasete atılma düşüncesi ile Karacasu Vakfı başkanlığını Mart ayında devretti. 2018’de CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye katılan Küpelioğlu, buradan 27. Dönemde Milletvekili aday adayı oldu. Küpelioğlu’nun adı bir dönem Karacasu Belediye Başkan Adaylığı için de geçmişti. Küpelioğlu son olarak İl yönetiminde görevlendirilmişti.