2 bin 500 metrekare açık alanı ve 350 metrekare kapalı alanı olmak üzere toplam 2 bin 850 metrekarelik Söke OSB Jandarma Karakolu, 550 bin TL’ye mal oldu.
OSB Jandarma karakol binasının açılış törenine, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Garnizon Komutanı Topçu Albay Murat Kandur, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adalet Komisyonu Başkanı Adem Özkorum, Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof Dr. Fatma Neval Genç, Söke AK Parti ve MHP ilçe yönetimi ile daire amirleri ve oda başkanları katıldı.

37 PERSONEL GÖREV YAPACAK

Açılış töreninde ilk konuşmayı İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mesut İnan yaptı. İnan, “Tarihi şan-şeref ve üstün başarılarla dolu kanun ordusu Jandarma Genel komutanlığı bünyesine yeni bir hizmet binasının katılacak olmasının ve hizmet verecek olmasının haklı gurur ve onurunu yaşıyoruz. Hizmet karakol binasının yapımında emeği geçen başta Aydın valimize, Söke kaymakamımıza ve OSB yönetim kuruluna şükranlarımızı sunuyorum. Söke OSB’nin içerisinde olabilecek olaylara karşı emniyet ve asayişi yürütmek ve korumak, olay vuku bulması durumunda zamanında etkin ve kararlı müdahale etmek maksadıyla kurulan karakolumuzun kamuya açılması değerlendirilerek, Aydın Valiliği ve İçişleri Bakanlığının olurları alınması neticesinde Söke OSB yönetim kuruluyla 10 Nisan 2019 tarihinde yapılan protokol dahilinde karakol binamızın inşası tamamlanarak İl Jandarma Komutanlığına teslim edilmiştir. Söke OSB Jandarma Karakol Komutanlığı 9 Astsubay, 11 uzman erbaş ve 17 erbaş ve er olmak üzere toplam 37 personel kadrosuyla teşkil edilmiştir. Açılacak olan karakolumuzun, halkımızın emniyet, güven ve huzur içerisinde hizmet vereceğinin bilinci içerisindeyiz. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ile Cumhuriyetimizin temel niteliklerini muhafaza ve müdafaa etmek için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi minnet ve şükranla anar, karakolumuzun açılışına katılımınızdan dolayı en derin saygılarımı sunarım’’dedi.

VALİ KÖŞGER FİDAN DİKTİ

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Bugün Söke Organize Sanayi Bölgesi Jandarma Karakol binamızın açılışı vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız.Bu karakolumuzun gerçekleşmesini sağlayan çok değerli Söke İlçe Kaymakamımıza ve OSB yönetimim kurulu ile burada bulunan yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Ciddi bir harcamayla bu karakolumuzun hizmete girmesinde katkılarda bulundular. Jandarma güçlerimiz de üstün bir çalışma ve emekleri karşılığında karakolumuzu şu andaki kullanılır hale getirmişlerdir. Etrafıda pırıl pırıl olmuş ve peyzaj düzenlemesi de ihmal edilmemiş, bunu için çok teşekkür ediyorum.Bu bölgemiz genişleyen bir bölgemiz bu nedenle Söke OSB, Aydın ilimizde en hızlı gelişen sanayi bölgemiz. Aydın-İzmir ve Muğla üçgeni içerisinde karayolu-demiryolu ve liman olmak üzere bu şehirlerimize çok yakındır. Genişlemesi inşallah daha da devam edcek, çok ciddi yatırımlar da alıyor. Yakın zamanda gerçekleştirilecek olan yatırımlarla birlikte ciddi anlamda yatırımlar olacak aynı zamanda istihdamlar olacaktır. OSB’de yatırımcıların gelmesini sağlayan ve onların yatırımlarını gerçekleştiren, teşvik eden ve yatırım ortamını sağlayan herkese de, devletim ve milletim adına şükranlarımızı sunuyorum. Jandarma karakolumuzun da, bu bölgemizde güvenliğimizi sağlayacaklar. Bu anlamda da çok kıymetli hizmetler verecekler etrafının da güvenliğini sağlayacaklar. Bu anlamda çok kıymetli vazifeler ifa edecekler. Bu karakolumuzun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, jandarmamıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Daha sonra dualar eşliğinde Jandarma karakol komutanlığı binasının açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Son olarak karakol binasının giriş noktasında Vali Köşger, ladin fidanı dikti.