Nazilli İlçe jandarma komutanlığına bağlı ekipler ihbar üzerine, geçen yıl yılbaşı günü Serkan Alataş’ın iş yerine baskın düzenledi. Sahte içki satıldığı gerekçesiyle yapılan operasyonda Alataş’ın iş yeri ve evinde arama yapan ekipler kontrol ettikleri tekel maddeleri barkot cihazından geçmeyince 246 litre rakı, 462 litre votka ile 130 paket çeşitli markalarda sigaraya el koydu. Ayrıca iş yeri sahibine 5607 sayılı kanun gereği işlem yapıldı.
İş yeri sahibi Jandarmanın elinde bulunan barkot cihazının arızalı olduğunu iddia ederek Nazilli Cumhuriyet savcılığına itirazda bulunarak, içkilerin Tekel maddesi olduğunu kanıtlamak için de satın aldığı ana bayisinin bölge müdürünü şahit olarak gösterdi. Cumhuriyet savcılığının kovuşturmaya gerek olmadığı yönünde karar aldı. Nazilli Kaymakamlığı ise imha kararı verdi.

LABORATUVARDA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI


El konulan içkiler imha için Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edildi. Aradan geçen bir yıl zaman zarfında tahlil için laboratuvara gönderilen içkilerin orijinal Tekel malı olduğu ortaya çıktı. Bu süreçte işyeri sahibi Aydın Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulundu. Mahkeme mart ayında içkilerin sahibine teslim edilmesi yönünde karar verdi.

GERİ TESLİM EDİLDİ


İş yerinde bulunan 2 yüz bin lira değerindeki sermayesine el konulan Tekel bayi işletmecisi iflasın eşiğine geldi. Tahliller sonucu orijinal çıkan içkiler bugün işletme sahibine teslim edildi.
Yapılan baskın sonrası Mahallede “kaçak alkol satıyor” şeklinde adı çıkan ve müşteri kaybeden iş yeri sahibi Serkan Alataş, “Tüm sermayemi bağladığım içkiler bir yıldır depoda bekliyordu. Yanlışlık olduğu ortaya çıkınca geri teslim ettiler. Bir yıl boyunca ekonomik konuda çok sıkıntılı süreç yaşadım ama en çok da adımın temize çıkmasına seviniyorum” dedi.