AK Parti'de istifa depremi yaşandı. İsmi "Uyuşturucu madde ile yakalandı" iddiası ile gündeme gelmesinin ardından, kamuoyundan kendisine ve partisine yönelik tepkiler gelen Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Abdülhamid Burak Aykut, görevinden ayrılma kararı aldı.

“HAKLILIĞIM ORTAYA ÇIKACAK”

Yazılı açıklama yapan Aykut, 2008 yılında partisinde İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi olarak başladığı hizmet yarışını, Mart 2018'den bu yana İl Gençlik Kolları Başkanı olarak yürüttüğünü söyledi. Kendisine iftira atıldığını savunan Aykut, "Geçtiğimiz günlerde üzerime atıfta bulunulan asılsız iddia ve iftiraların hukuki olarak takibi yapılmakta olup şahsıma yöneltilen bu iftiraların hizmetinde bulunmaktan onur duyduğum partime ve kutlu bildiğim bu davaya zerre zarar vermesine kesinlikle müsaade etmeyeceğimin bilinmesini isterim. Haklılığımın ortaya çıkacağına hem genel merkez yöneticilerimin, hem de şahsımın inancı sonsuzdur ancak partimizin adını kullanarak şahsıma yakıştırılan iftiraların partimize zarar vermesini istemediğimden dolayı sürdürdüğüm AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden ayrılma kararı aldım" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Partisine hizmet etmenin mevki ve makamla olmadığını düşündüğünü, her ne şart ve koşulda olursa olsun kendisine inanan ve güvenen arkadaşlarıyla birlikte mücadele etmeye devam edeceğini belirten Aykut, bu süreçte kendisine olan güven ve destekleri için başta genel merkez yönetimi olmak üzere İl Başkanı Ömer Özmen’e, milletvekillerine ve teşkilatına teşekkür etti.

AK GENÇLER DEMİR’E EMANET

Öte yandan Aykut'un istifası ile boşalan İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini vekaleten İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı, Efeler Gençlik Kolları eski İlçe Başkanı Ali Demir'in yürüteceği bildirildi.