Rektör Aldemir, öncülüğünde başlatılan “Askıda Yemek” uygulamasıyla maddi güçlük çeken ADÜ’lü öğrenciler, hayırseverlerin bağışlarıyla öğle yemeklerini üniversitenin yemekhanelerinden ücretsiz olarak yiyebilecek. 16 Aralık’tan itibaren başlatılacak uygulamayla hergün ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz yemek verilecek.

ÖĞRENCİLERE DESTEK OLMA ZAMANI 


Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Türk kültüründe en önemli unsurlardan biri olan yardımlaşmanın önemini belirterek, “Kültürümüzde bizler millet olarak açları doyurmuş, düşkünleri giydirmiş, çeyizsiz kızlarımızı evlendirmiş, konuklarını dinlendirmiş ecdadın torunlarıyız. Peygamber Efendimiz ‘Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu tehlikede yalnız bırakmaz. Kim kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun ihtiyacını görür’ buyurmuştur. Nüfusun çoğaldığı, şehirlerin büyüdüğü bu iklimde; imkân sahiplerinin ihtiyaç sahiplerini bulması ne yazık ki zorlaştı. Bu dönemde bireysel olarak hayırlı hizmetleri ifa etmek oldukça güç. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapıp ilk adımı atıyoruz; hayırseverleri ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek olmaya davet ediyorum. Hepimiz öğrencilik dönemlerimizde ekonomik sıkıntıları yaşadık, şimdi o sıkıntıları biraz hafifletmek adına öğrenci kardeşlerimize destek olmak zamanı. Yoksullarla, mazlumlarla, gariplerle dayanışmasını artıran, ihtiyaç sahiplerine el uzatan, kimsesizlerin kimsesi, mazlumların hamisi olan asil milletimizin tüm fertlerine şimdiden bu konuda teşekkürlerimi iletiyorum. Şükürler olsun ki muazzam bir ruh ve gönül zenginliğine sahip necip bir milletin evlatlarıyız” dedi.


ADVAK BURS VERECEK


Rektör Aldemir ayrıca ihtiyaç sahibi öğrenciler için ADVAK üzerinden bir burs kampanyası başlattıklarını da ifade etti. Aldemir, üniversiteden mezun olanları ve hayırseverleri kampanyaya destek olmaya davet etti. Yurdun dört bir tarafından Aydın’a gelen öğrencilerin aynı zamanda birer gönüllü kültür elçisi olduğunu da dile getiren Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Anadolu’nun çeşitli illerinden ilim tahsili için şehrimize gelmiş, bir taraftan ders takibi yaparken diğer taraftan çeşitli işletmelerde part time çalışarak yetişkin rollerine hazırlanan binlerce evladımıza gelin bu destekle nefes aldıralım. Üzerimize düşeni yapıp, onlara el uzatalım. Aydınlı işinsanlarımızın ve hayırseverlerin cömertliğini biliyoruz, bu konuda katkılarını bekliyoruz. Yurt genelinde başlattığımız bu hayırlı kampanyalar için duyarlı vatandaşlarımıza şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Bağışlarınız için İBAN numaraları ise şöyle: -ASKIDA YEMEK UYGULAMASI İÇİN BANKA HESAP NUMARASI TR530001200953300016000421 - ADVAK BURS UYGULAMASI İÇİN BANKA HESAP NUMARASI TR590001500158007309590147” diye konuştu.