Eski Başkan Haluk Alıcık’ın ismini dile getirmekten kaçınan Özcan’ın, 'beyfendi' ve 'muhterem' diyerek seslendiği Haluk Alıcık'ın mahkeme kararına uymadığı için 6 ay ceza almasının her şeyin özeti olduğunu vurguladı. Nazilli Otogarı’nı Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne devretmediği gerekçesiyle 6 ay hapis cezası alan Haluk Alıcık'ın ‘Benim için onurdur’ açıklamasına sert çıkan Özcan; “Kanuna uymamak marifet midir? Kanuna aykırı gelmek övünülecek bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

“KİMSENİN GÜNDEMDE KALMA ARACI DEĞİLİZ”


Nazilli Belediyesi Başkanlık Makamında düzenlenen toplantıda konuşmasına göreve geldiği günden bu yana ekibiyle birlikte yüksek tempoda çalıştıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, kendilerine ayak uyduramayanlarla yollarını ayırdıklarını söyledi. Başkan Özcan, göreve geldiklerinde Nazilli Belediyesi’nin 102 milyon lira borcu olduğunu hatırlatarak; “Bizim ilkelerimize, prensiplerimize uyamayan arkadaşlarımızla yollarımızı ayırdık, yeni bir yönetim kadrosu oluşturduk. Bu süreci artık tamamlamış bulunuyoruz. Nazilli’mizin yaklaşık 102 milyon lira borcu var. İller Bankası’ndan gelen payımız geçen hafta Ankara’da 2 milyon 100 bin lira civarındaydı. Son Ekim ve Kasım aylarında yüzde 36 kesinti yapıldı. Aralık ayında da yüzde 33 kesinti yapıldı. Vergi Dairesi Müdürü ve Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü de geldi. Yaklaşık 8 yıl önceki vergi ve prim borçlarının tahsilini istediler. 22 milyon 700 bin lira. Bunların bir kısmı yapılandırılmış borçlar. Bunların hepsini hep birlikte halletmemiz gerekiyor. Devletten gelen paramız 2 milyon 100 bin lira. Mevcut kadromuzun bize mali yükü 5 milyon 100 bin lira. Arada 3 milyon lira bir açık var. Bunları şikayet için söylemiyorum. Çözüm bulmamız gerekiyor. Çözümü de birlikte üretmemiz gerekiyor. Bizim yönetim anlayışımız çağın tabiriyle ‘yönetişim’ anlayışı. Herkes sürece dahil olsun istiyoruz. Kimseye cevap verme niyetinde değiliz. Kimsenin de siyaset gündeminde kalması için payanda olacak değiliz. Kim ne yapmak istiyorsa yapsın ama bizim işimize karışmasın. Biz Nazilli halkının 31 Mart 2019 tarihinde verdiği yetkiyle göreve geldik. Vatandaşımıza bu ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyoruz. Yürüttüğümüz her faaliyette olumlu ya da olumsuz her türlü görüşlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.”

“8 AYDA 16 MİLYON LİRA BORÇ ÖDEDİK”


Belediyede öncelikli olarak tasarruf yaptıklarını söyleyen Başkan Özcan; “Tasarruf yaparak 8 ayda 16 milyon lira borç ödedik. Bu borcun 86 milyon liradan daha da aşağıya düşmesi lazım. Elbette biz de 10 yıl önce olduğu gibi borçsuz bir belediye telsim almak isterdik. Olmadı ama herkesin canı sağ olsun. Tasarruf yaparken yine belediyemizin hakkını koruduk. Örnek verecek olursak belediyemizin zemin katında bulunan çay ocağı sıfır lira bedelle kişiye verilmiş. Belediyemiz için hiçbir avantajı yok. Yaptığımız en son ihalede 14 aylığına 56 bin lira verdik. Böylesine kötü bir yönetim izlenmiş. Yaptıkları doğru işler için herkese teşekkür ederiz. Bugüne kadar Nazilli Belediyesi’nde hizmet eden, Nazilli’ye hizmet eden her bir kişiye teşekkür ediyoruz. Ama böyle aymazlıklarda var. Sonra çıkıp yalan yanlış şeyler söyleyerek kamuoyunu yanlış bilgilendiriyorlar. Bizler şimdiye kadar nezaketen kimseye cevap vermek istemedik. Sadece vatandaşlarımızın doğru bilgiye sahip olmalarını istiyorum. Vatandaşlarımız her şeyin doğrusunu bilsin.”

“KANUNA UYMAMAK MARİFET MİDİR?”


Haluk Alıcık’ın mahkeme süreci varken devredilmesinin şehre ihanet olduğunu dile getiren Özcan; “Mahkeme kararı var. Eğer öyle olmasaydı muhterem ceza almazdı. Aldığı ceza, mahkeme kararını yerine getirmemekten dolayıdır. Ama otogarı vermedik, tapusu da işte burada arkadaşlar. Kim başka bir şey söylüyorsa, işte tapusu da buradadır. Hiç kimse otogarın altına tekerlekleri sokup götürecek de değildir. Konuşuyorlarsa belge ile konuşsunlar. Nazilli’de otogar meselesi elbette önemlidir. Biz mülkiyeti devretmedik. Mülkiyet Nazilli Belediyesi’nde kalmıştır. Yarın herhangi bir değişiklik olduğunda oranın tamamı bizim kullanımımızda. Dükkanların kira hakkı bizdedir. Verilen mahkeme kararı, ben hukukçuyum. Kanuna uymak zorundayım. Başka bir iş yaptığınız zaman gördüğünüz gibi cezalandırılması söz konusu. Kanuna uymamak marifet midir? Kanuna aykırı gelmek övülebilecek bir şey midir? Ben böyle olduğunu düşünmüyorum. Kanuna uymamanın övülmesi de suçtur.”

“SABRIN DA BİR SINIRI VAR”


Sosyal güvenlik kurumunun kendisine gönderdiği yazıda Nazilli Belediyesi’nin yapmış olduğu usulsüz ödemeleri yazdığını söyleyen Başkan Kürşat Engin Özcan; “Yasa gereği ödeme yaparken borcu yoktur ve ilişiksiz yazısı almanız gerekiyor. Fakat 5 milyon 641 bin 700 lira 44 kuruş usulsüz ödeme yapılmış. Hukukta bir ilke vardır; ‘Kötü ödeyen iki kez öder’. Kötü ödeme yapmışlar. Evraklar burada. Her gün faiz işliyor. Ödemememiz gereken parayı ödemişler. Dairede çalışan şef arkadaşın bu paralar ödenmesin diye yazdığı yazıya rağmen. Bu paraların ödenmesi usulsüzdür denmesine rağmen ödeme yapılmış. Nazilli Milliyetçiliğinden bahsediyorlar, tapu burada. Usulsüz ödediğiniz paralarda burada. Eğer Nazilli milliyetçisiyseniz bu parayı ödeyin. Bu sizin ödediğiniz usulsüz, haksız paradır. Kamunun alacağıdır. Bu belgelerin altında sizin imzanız var. Mesuliyet sizindir. Bu haksız, yasal olmayan borcu Nazilli halkının boynuna yükleyemezsiniz. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Bu kadar hatanız varken çıkıp biz Nazilli milliyetçisiyiz diyemezsiniz. Susuyorsak nezaketimizden beyefendiliğimizden sustuk. Lakin sabrın da bir sınırı var. Bu Nazilli’nin hakkıdır. Bunları da savunacağız. İlgili makamlara, müdürlüklere, yönetici arkadaşlara da her türlü yasal işlemi başlatılmasını söyledim. Nazilli halkının doğru bilgilenmesini istiyorum. Evet, biz kimseye cevap vermek zorunda değiliz. Siyaset gündeminde kalmak isteyen insanlar kendileri başka şeylerle süreçlerini yürütsünler. Ama Nazilli halkını yalan yanlış bilgilendirerek başka işlere kalkışmasınlar. Vatandaşlarımızdan da benim tek ricam bir şikayetleri varsa gelsinler doğrudan bizlere iletsinler.”

“KAVGA EDEREK DEĞİL, BİRLİKTE YÖNETELİM”


Yerel yönetimler yasasının değişmesiyle ilgili olarak Ankara’da temaslarda bulunduklarını hatırlatan Özcan; “Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki beyle görüştük. Durumumuzu anlattık. Her bir milletvekilimize de gidiyoruz. Seçim, siyaset bizim için 31 Mart 2019 tarihinde bitmiştir. Bundan sonraki aşamanın tamamı hizmet aşamasıdır. Bunu yapabilmemiz içinde idari ve mali disiplini sağlamamız gerekiyordu. İdari disiplini sağladık. Mali disiplini de sağlamak üzereyiz. Onu da sağladıktan sonra inşallah Nazilli’deki hizmetleri hızla temin edeceğiz. Yatırımcıyı da Büyükşehir’in hizmetlerini de buraya getirmeye çalışıyoruz. Kavga ederek değil, biz beraber paylaşalım, yönetelim istiyoruz. Nazilli’de yapılacak yüzlerce binlerce iş var. Özellikle dışarıdan gelecek yatırımcının burada ürettiğimiz değerli satın alması gerekiyor. Eğer bunu gerçekleştirirsek biz bir şeyleri başarırız. Hem belediyemiz, hem halkımız hem de üreticimiz kazansın istiyoruz. Beraber çalışmaktan ben mutluluk duyuyorum. İnşallah yarınlarda çok daha güzel işler yapacağız.”

“PROJELERİMİZ HIZ KAZANACAK”


Nazilli’de hizmetlerin yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladığını hatırlatan Özcan; “Özellikle Altıntaş Aydoğdu Mahallelerimizde yenileme çalışmaları yaptık. Modern çağın tekniklerine uygun bir şekilde, engelli vatandaşlarımızın, yaşlılarımızın ve çocuklarımızın da rahatlıkla yürüyebileceği kaldırımlar oluşturduk. Araçların rahat park edebileceği alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Şehrimizi yenilememiz gerekiyordu. Nazilli’mizin şehir merkezinden başlayarak en ücra köşelerine kadar alt ve üst yapısıyla yenilenmesi lazım. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ekiplerine verdiği talimatlar doğrultusunda büyükşehirin yetkilileriyle birlikte projeleri oluşturuyoruz. Alt yapısını onlar yapacaklar, üst yapısını biz yapacağız. Söz konusu projeler yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak. Daha öncesinde yapılmadıkları için mühendislik işleri ile zaman içerisinde yapılması gerekiyor. Hepsi zaman alacak projeler, hızla yapılması mümkün değil. İlk önce teknik hizmetlerinin tamamlanması lazım. Şehrimizdeki tüm sorunları inşallah hep birlikte çözeceğiz.”