İlçe başkanlığına yeniden aday olduğunu ifade eden Meriç, ayrıca ilçe belediyelerinin güçlendirilmesi gerekliliğine dikkat çekti. Deve güreşlerinin güzel bir şekilde gerçekleştirildiğini söyleyen Meriç, belediyeye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade edip “Ancak belediye de ben yaptım oldu dememeli” şeklinde konuştu.

POSACI’NIN SÖZLERİNİ HATIRLATTI


Karacasu’daki genel durumu sorduğumuz Fuat Meriç, “İlçe belediyelerinde genel bir sıkıntı var. Borçlu belediyeler var. İlçe belediyelerinin biraz daha elinin güçlendirilip önünün açılması gerekiyor. Zannederim öyle bir kanun da hazırlanıyor. Sayın vekilimiz Rıza Posacı’nın belde belediyeleri bile geri dönmeli şeklindeki demecini okudum. Bunu gerçekten düşünmek lazım. İlçe belediyesinin güçlü olması mahalle ve köyler için de önemli. Büyükşehir kanunu çok önemli bir kanun. Karşı değilim ama ulaşımda işleyişte sıkıntı oluyor. İlçe belediyelerinin elinin biraz daha güçlü olması lazım. Büyükşehir yine olsun fakat ilçe belediyeleri de güçlü olsun ki eli kolu bağlı her şeyi büyükşehirden beklemesin. Su ile ilgili yol ile ilgili, köylerin sorunlarıyla ilgili ilçe belediyeleri güçlendirilmeli” dedi.

“BELEDİYE BEN YAPTIM OLDU DEMEMELİ”


Belediye olumlu ne yaparsa yanında olduklarını ve olacaklarını ifade eden Meriç, “Bazı yanlış algılar var. Bizi karşı gözle muhalefet olarak görmesinler, biz öyle değiliz. Ama belediye olarak da ‘Ben yaptım oldu’ olayı yanlış. Bizim de orada iki üyemiz var. Onlar bizimle de konuşuyorlar. Biz yapıcıyız, yıkıcı değiliz. Bizi karşı olarak muhalefet olarak görmesinler. TOKİ projesi mesele güzel faydalı bir proje. Gereken her türlü desteği vermeye ben hazırım” şeklinde konuştu.

DEVE GÜREŞLERİ GÜZEL BİR ORGANİZASYON OLDU


Deve güreşleri hakkında da konuşan Meriç, “Mesela deve güreşine karşıymışız gibi şeyler çıkmış. Böyle bir şey yok. Biz düzgün, olumlu ne karar alırlarsa yanlarındayız. Güreş organizasyonu da güzeldi. Kim sponsor olduysa ben bu şekilde olmasını istiyorum. Para belediyeden çıkmamalı. Çünkü belediyenin yapacağı bir sürü iş var. Ama sponsorlarla olabilir. Cebinde parası vardır adamın verir. Allah razı olsun vermişler. İnsanlar seviyor, bunu göz ardı edemeyiz. Deve güreşlerinde bir şenlik havası oluyor” dedi.