Nazilli Belediyesi eski Başkanı Haluk Alıcık, kendisine ait işyerinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalarla otogar polemiğini yeniden alevlendirdi. Yerel basında Nazilli Otogarı’nın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği yönünde çıkan haberler sonrası Nazilli Belediyesi’nden basın açıklaması yapılmış ve devir işleminin mahkeme kararı sonucu yapıldığı belirtilerek “Kanuna karşı çıkamayız” vurgusu yapılmıştı. Eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık, belediye yetkililerinin kamuoyunu yanılttığını, dosyanın Danıştay 8. Dairesi’nde incelenmeyi beklediğini iddia etti.

“BU CEZA BENİM İÇİN ONURDUR”


Açıklamasına Büyükşehir Yasası’na en başından buyana karşı çıktığını hatırlatarak başlayan eski Başkan Haluk Alıcık; “Geldiğimiz noktada haklı olduğumuz ortaya çıktı. Biz görevdeyken şehrimizin malı şehrimizde kalsın diye NAZ-BEL şirketini kurduk ve belediyemizin Büyükşehir’e devredilmesi istenen mallarımızı şirket bünyesine aldık. Otogarımızı, mezbahamızı, su fabrikamızı vermedik. Bu bizim için onurlu bir duruştu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Özlem Çerçioğlu biz otogarı vermediğimiz için görevi kötüye kullanma iddiasıyla bizi mahkemeye verdi ve altı ay hapis cezasına çarptırıldık. Bu da bizim için onurdur, çocuklarıma bırakacağım şerefli bir mirastır” dedi.

"BÜYÜKŞEHİR’İN NAZİLLİ’YE NE KATKISI VAR?"


Nazilli Otogarı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne devriyle ilgili davanın sonuçlanmadığını Danıştay’da incelenmeyi beklediğini iddia eden Haluk Alıcık; “Dosyanın son aşaması esastan havale için beklemede. Geliş sırasına göre tetkik hakimi tarafından incelenecek. Basını ve kamuoyunu yanlış bilgilendirdiler. Garajın olduğu yer çok önemli. 50 dönümlük arazi. Bu garaja sahip çıkmak bizim ve bizden sonrakilerin görevidir. Garaj ben bıraktığımda sadece araç giriş çıkışından 250 bin lira alıyorduk. Nazili günden güne fakirleşiyor. 9 ay boyunca Büyükşehir’in Nazilli’ye katkısı ne oldu? Güzel işler yaptıkların da teşekkür etmesini de biliriz. Ama garaj Büyükşehir’e verilirse vebali onların boynunadır” diye konuştu.

“GÖREV VERİLİRSE YAPARIZ”


Başkan Alıcık, basın mensupları tarafından görevden alınan MHP İl Başkanı Burak Pehlivan’ın yerine kendi adının geçtiğinin hatırlatılması üzerine; “MHP için çalışmak benim için şereftir. Genel başkanımız layık görürse üstümüze düşeni yaparız. Görevden kaçmak olmaz. Ama şu ana kadar böyle bir görevlendirme yapılmadı” yanıtını verdi.