Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesi'nde yaşayan Melike (32) ve Adnan Sarsılmaz (40) çiftinin 4 çocuğundan üçüncüsü Baki Can Sarsılmaz, yürüyemediği için gittiği hastanede 'Nöropatik Mesane Disfonksiyonu' teşhisi kondu. Baki Can’ın yürüyebilmesi için doktorlar, ameliyat olması gerektiğini söyledi. 100 bin liralık ameliyat masrafını karşılayacak maddi gücü olmayan Sarsılmaz ailesi, çaresiz kaldı. Sarsılmaz ailesi için Aydın Valiliği’nin onayı ile yardım kampanyası başlatıldı. Şarkıcı Haluk Levent’in sosyal medya hesabından yaptığı çağrının ardından Türkiye’nin birçok ilinden Baki Can’a destek yağdı.

KENDİ BAŞINA YÜRÜYEBİLECEK


Küçük çocuk için başlatılan seferberliğin ardından ameliyat için gereken 100 bin lira toplanırken Baki Can, İzmir’de özel bir hastanede dün ameliyat masasına yattı. Doç.Dr. Nail Özdemir ve Op.Dr. Özgür Akşan tarafından ameliyat edilen Baki Can’ın ameliyatı başarıyla gerçekleşti. Baki Can'ın omurilik sinirlerinin alta yapışıklığı nedeniyle idrar ve dışkı kaçırma sorunu olduğunu belirten Doç.Dr. Nail Özdemir, gerçekleşen ameliyatın ardından küçük çocuğun kendi başına yürüyebileceğini söyledi.

KORKULU RÜYALAR BİTTİ


Korkulu rüyalarının sona erdiğini belirten anne Melike Sarsılmaz, “Oğlum Baki Can’ın olacağı ameliyat için kampanya başlatmıştık. Ancak kampanyaya ilk bir ayda sadece 17 bin liralık yardım yapıldı. Yapılan haberler sayesinde destek arttı. Sanatçı Haluk Levent’in de desteğiyle ameliyat gününe kadar 100 bin lira toplandı. Oğlum ameliyatını oldu. Ameliyattan sonra umarım iyileşecek. Oğlum inşallah okuluna yürüyerek gidecek. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.