Aydın'ın Efeler ilçesinde ekonomik sıkıntılarla boğuşmalarına rağmen sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sunmaya devam eden amatör spor kulüplerine, Efeler Belediyesi'nden destek geldi. Efeler Belediyesi, 59 kulübe törenle toplam 142 bin TL nakdi yardım yaptı. Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Hasip Arıkan ve yönetimi ile amatör spor kulüplerinin temsilcileri ve sporcular katıldı.

"ATAY, SÖZ VERMEDİĞİ YARDIMLARI DA YAPIYOR"


Törende konuşan ASKF Başkanı Arıkan, amatör spor kulüplerinin amacının kendilerine emanet edilen gençleri fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırmak olduğunu söyledi. Arıkan, Belediye Başkanı Atay'ın seçim döneminde verdiği amatör spor kulüplerine yardımın devam edeceği sözünü yerine getirdiğini ifade etti. Atay'ın söz vermediği halde ise kulüplerin ulaşım giderlerini karışladığını, Çeştepe ve Umurlu sahaları ile ilgili proje çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu belirten Arıkan, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini, kulüplerin yöneticilerini de gelecek adına umutlandırdığını dile getirdi.

"YAPILAN İYİLİĞİ UNUTMAYIZ"


Tarihi bir günü yaşadıklarını belirten Arıkan, "Sayın Başkanımızın amatör spor kulüplerimize vermiş olduğu değer ortadadır. Bizler, vefalı bir camiayız. Kimler bize yardım ediyorsa, değer veriyorsa bizim her zaman başımızın üzerinde yeri vardır. Biz, bizlere yapılan iyiliği hiçbir zaman unutmayız" dedi. "Amatör spor kulüplerine yardımı, desteği sadece Efeler Belediyesi’nden beklemek birazcık da haksızlıktır. Bu konuda devletin tüm kurumlarının, Büyükşehir Belediyesi’nin, bilhassa Aydın’dan kazanan Aydınlı iş insanlarının da amatör spor kulüplerine destek vermesi gerekir" diyen Arıkan, bu desteğin verilmesi halinde spora binlerce gencin kazandırılacağını ifade etti.

"YAŞADIĞINIZ ZORLUKLARI BİLİYORUM"


Yapılan nakdi yardımın kararının, kendi döneminde alınmadığını belirten Efeler Belediye Başkanı Atay da, 2020 yılı bütçesine ise amatör spor kulüpleri için bir miktar para koyduklarını dile getirerek “Belediyenin verdiği paralarla sizin harcamalarınız arasında dünyalar kadar fark var. Bunun da bilincindeyim. Geçmiş yıllarda sizlerin yapmış olduğunuz görevleri yapan bir kişi olarak sizin yaşadığınız zorlukların neler olduğunu biliyorum” dedi.
"Sporcu çocukların soyunma odalarını görmek bile içimi karartıyor" diyen Atay, iki tesis yapmak için çırpındıklarını söyledi.

"SPORA SİYASET BULAŞTIRIYORLAR"


Çeştepe Mahallesi’nde yer alan spor tesisinin, geçmiş yıllarda Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edildiğine işaret eden Atay, “Tesise; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 23 yıldır bir çivi bile çakmamış, leş gibi, pislik içerisinde. 23 yıldır bir şey yapmadıkları tesisin tahsisini iptal ettik. Efeler Belediyesi olarak oraya tesis yapacağız. O tesisin tapudaki tahsis belgesini bile kaldırmıyorlar. O kadar zorluklar çekiyoruz ki spora siyaset bulaştırıyorlar. Gençleri düşündükleri yok. Bunu, sizin vasıtanızla Gençlik ve Spor İl Müdürüne söylüyorum” şeklinde konuştu.

"EFELER'E 4 SAHA KAZANDIRACAĞIZ"


Efeler’de kulüplere hizmet veren sadece iki saha olduğunu kaydeden Atay, ilçeye 4 saha kazandıracaklarını açıkladı. Spor tesislerini çocuklar için yapacaklarını dile getiren Atay, “Hele bir beldemizde uyuşturucu yaşı 13’e indi. Gençlerimiz çok zor durumda. Onlara el atmak zorundayız. Onlar bizim evlatlarımız, geleceğimiz. Onların sağlıklı bir şekilde gelişmelerini sağlamak görevimiz. Bu görevi sizler büyük fedakarlık içerisinde yapıyorsunuz. Asıl alkışlanması gereken bizler değil, sizlersiniz. Sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
2020 yılında da amatör spor kulüplerinin istediği ayda kendilerine nakdi yardımda bulunacağını da açıklayan Atay’a spora verdiği destekten dolayı ASKF Başkanı Arıkan teşekkür plaketi takdim etti. Kulüplerin yöneticileri da Belediye Başkanı M. Fatih Atay’a çiçek verdi.