Tayland’ta düzenlenen iş gezesi için Aydın’dan yola çıkan veteriner hekimler İbrahim İnel, Gürsoy Şallı, Salih Koca, İsmail Doğan ve Ergün Baş’ın bindiği taksi dolmuş 30 Kasım’da Phuket Bölgesi’nde kamyonetle çarpıştı. Feci kaza sonrasında Salih Koca, İbrahim İnel, Ergün Baş ağır yaralanırken Gürsoy Şallı ile İsmail Doğan kazadan hafif sıyrıklarla kurtuldu. Kazanın ardından Şallı ve Doğan kendi imkanlarıyla Türkiye’ye döndü.

SAVAŞ’IN GİRİŞİMLERİYLE BİR YARALI ÜLKEYE DÖNDÜ

Kazada ağır yaralanan Koca, İnel ve Baş için tur yetkilileri aracılığıyla Türk elçiliğinden ambulans uçak talebinde bulunuldu. AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın da devreye girmesiyle ambulans uçak, Türkiye’den havalandı. Türkiye’nin Bankok Büyükelçiliği’nce sadece Koca’ya ait dilekçe iletildiği için yaralılardan Koca, ambulans uçağa alınırken İnel ve Baş uçağa alınmadı. Koca, 7 Aralık’ta havalanan uçakla İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na getirildikten sonra Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralı Ergün Baş da kazadan 8 gün sonra kendi imkanlarıyla tarifeli uçakla ülkeye döndü.

OTELDE KONAKLIYOR

Ancak diğer yaralı İbrahim İnel için uçamaz raporu verildiği için Tayland’da mahsur kaldı. Kazanın ardından oğlu Yahya Demirhan İnel, Tayland’a babasının yanına gitti. Kazada 6 kaburga kemiği kırılan, omzunda kırık bulunan ve bacağında 15 santim kesik olan İbrahim İnel, bir otelde konaklıyor. İnel, elçilik ve bakanlık tarafından bir çalışma yapılarak ülkesine geri dönmeyi bekliyor. Muğla’da yaşayan yakınları da İbrahim İnel’in Tayland’da hayatından endişe ettiklerini belirterek yetkililerin yardım eli uzatmasını istiyor.