Aydın Valiliği’nin talimatı ile engelli yabancı ihtiyaç sahiplerinin tespiti için Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Aydın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde, Mülteci Destek Derneği (MUDEM), Türkiye Beyaz Ay Derneği, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ile protokol imzalanarak proje hayata geçirildi. Proje kapsamında Aydın’ın Köşk ilçesinde yaşayan Suriyeli Favaz (57) ve Raide (48) Elsayel çiftinin 4 çocuğuna medikal ürün desteği sağlandı. Yasmin (16), Halit (14), Abdulbaki (17), Cinan (3) isimli engelli kardeşlerin pediatrik tekerlekli sandalyeleri Vali Köşger tarafından teslim edildi. Suriyeli çift engelli çocuklarına sağlanan yardımdan dolayı Türkiye’ye şükranlarını sundu.

SURİYE’DE EVİMİZ YIKILDI, TÜRKİYE’YE SIĞINDIK


Engelli çocuklarına Türkiye’nin sahip çıkmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren anne Raide Elsayel, “Suriye’de savaşta evimiz yıkılınca çaresiz kaldık. Bize dediler ki Türkiye’ye gelirseniz çocuklarınıza yardımcı olurlar. Çocuklarınız engelli diye size yardım ederler. Biz Suriye’de komşulardan borç alıp çocuklara bakmaya çalışıyorduk. Türk hükümetine ve sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Allah razı olsun” dedi. Baba Favaz Elsayel ise, “Türkiye hükümetine teşekkürlerimi sunuyorum. Allah razı olsun Türkiye’den. Allah uzun ömürler versin Valimize. Rabbim korusun bu ülkeyi. Ben çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YARDIMSEVER BİR MİLLETİZ


Aydın’da 8 bin Suriyeli’nin bulunduğunu dile getiren Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Kendi ülkelerindeki sıkıntılardan dolayı Türkiye’ye sığınan, can güvenliğini ülkemizde sağlayan Suriyeli kardeşlerimize ülkemizdeki kendi engelli vatandaşlarımıza sağladığımız sosyal hakların bir benzerini çeşitli kaynaklardan temin edilen ekipmanları sağlamaya çalışıyoruz. Evlerine misafir olduğumuz ailenin de 7 çocuğundan dördü engelli. Bizim milletimiz yardımsever bir millet. Bu anlamda milletimizin fedakarlıklarını da takdir ediyoruz” dedi.