Kaza, Aydın'ın Karacasu ilçesi Yazır Mahallesi'nde sabah saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Yaykın'dan çıkıp Karacasu'ya 20 L 0699 plakalı otomobili ile gitmekte olan öğrenci servisi şoförü Azim Baykal (50) aynı istikamette Yazır Mahallesi'ne doğru seyreden Ahmet Yıldırım (66) idaresindeki zeytin yüklü traktöre çarptı. Otomobilin traktörü sollamak isterken kazanın meydana geldiği iddia edilirken, çarpmanın etkisiyle traktörde bulunan Emine Yıldırım (33) yola savruldu. Traktörün römorku şarampole devrilirken, olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

ÖĞRENCİ TAŞIMAYA GİDİYORDU

Otomobil sürücüsü Azim Baykal’ın ilçede bulunan minibüsünü alıp Bereketli Mahallesindeki öğrencileri okullarına götürmek için ilçeye gittiği, traktörün ise Çamarası’ndan çıkıp ilçe merkezindeki zeytinyağı sıkım fabrikasına doğru seyir halinde olduğu ifade edildi. Otomobil sürücüsü ve traktörde bulunan iki kişi ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yaralananların hayati bir tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilirken, tedavilerinin ardından taburcu oldukları belirtildi.

REFLEKTÖR KONTROLÜ TALEBİ

Sabah erken saatlerde meydana gelen kazanın ardından traktörde reflektör bulunmadığı iddia eden görgü şahitleri, özellikle zeytin hasat döneminde ilçe merkezi ve karayollarındaki traktör sayısının artması sebebiyle zeytin hasat sezonu öncesi jandarma ve polis ekiplerinin reflektör kontrolü yapması gerektiğini dile getirdiler.