3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Özel Tomurcuk Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği (KUPAD) Başkan Yardımcısı ve Türkiye Aşçılar Federasyonu TAFED Genel Sekreter Yardımcısı Şef Aydın Sürer, KUPAD Gençlik kolları Başkanı Gökhan Kayaer, KUPAD Kadın Kolları Başkanı Ayşe Güzelses, TAFED Mutfak Sanatları Milli Takımı adına Şubat 2020’de Almanya Stuttgart kentinde düzenlenecek olan IKA Mutfak Olimpiyatlarında KUPAD ve Kuşadası’nı temsil edecek olan Pasta Modelleme Sanatçısı şef Tülay Önbul, KUPAD üyesi şefler, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

“ENGELLİ OLMAK ÖZÜR DEĞİL”


Gün boyu çeşitli aktiviteler yaparak engelli kardeşlerini yalnız bırakmayan KUPAD üyeleri birlikte resimler yaptılar, şarkılar, şiirler söylediler. Günün sonunda şefler eşliğinde aşçı üniformalarını giyen engelli öğrenciler sandviç ve hamburger yaptılar. KUPAD Başkan Yardımcısı Aydın Sürer, katılımcı öğrencilere teşekkür belgelerini verirken yaptığı konuşmada, “Engelli olmak bir özür değil özellikli olmaktır ve bu özel insanlarla birlikte olmak bizim için son derece mutluluk ve gurur verici bir durumdur. Böylesine anlamlı bir günde sizlerle bir şeyler paylaşmak çok güzel ancak bu birliktelik ve paylaşımlar yılda bir gün olarak kalmamalı düşüncesiyle elimizden geldiğince birlikte olmaya çalışıyor ve sizleri çok seviyoruz” dedi.
Özel Tomurcuk Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından etkinliğe katılan ve destek verenlere teşekkür plaketlerinin sunulmasının ardından etkinlik sona erdi.