Yılmazköy Mahallesi eski Muhtarı merhum Hasan Yavuz'un isminin yaşatıldığı parkın açılış törenine CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, Efeler Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, parka Hasan Yavuz isminin verilmesine Yılmazköy halkının karar verdiğini söyledi. Yerel seçimlerden önce "Birlikte yöneteceğiz ve birlikte karar vereceğiz" dediğini hatırlatan Atay, bu sözünün gereğini yapmaya devam ettiğini ifade etti.

"EYALET VALİSİ"


Siyasette etkilendiği özel insanlardan birisinin Hasan Yavuz olduğunu anlatan Atay, “Bugün burada bir park açmaktan daha çok, siyasette yol gösterici, ağabey, büyüklük ve davranış şekillerinin nasıl olması gerektiği konusunda size önderlik yapmış bir kişinin isminin yaşatılacağı parkı açmak benim için çok ama çok özel. Ona biz; çok bilgili olduğu ve öngörüleri her zaman gerçekleştiği için ‘Eyalet Valisi’ derdik. Çok önemli şeyler öğretti bizlere. Yılbaşından önce kendisini hastanede ziyaret ettik fakat birkaç gün sonra kendisini kaybettik. Siyaset biraz da vefalı olmalı, Hasan Yavuz buraya ve bizlere çok emek verdi. Bu yüzden Yılmazköy’ün bende yeri ayrıdır, bu yüzden parkımız Hasan Yavuz ismini aldı” dedi.

ATAY'A VEFA TEŞEKKÜRÜ


Yavuz’un CHP’ye yıllarca emek verdiğini, kendilerine de ışık tuttuğunu ifade eden CHP İl Başkanı Çankır da, “Hasan Ağabey’imizin adına yapılan bu park partimiz adına vefanın bir göstergesi. Ben de örgütümüz adına vefasından dolayı Efeler Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise, her hizmetin açılışında bulunmanın güzel olduğunu söyledi.
Yavuz’dan abi olarak bahseden Tezcan, “Hasan Ağabey sadece Yılmazköy Muhtarı değil, Eyalet Valisi’ydi. Hasan Ağabey bizim ağabeyimizdi. Onun adına ve anısına, yaşadığı mahalledeki vatandaşların talepleri ile parka adının verilmiş olması, geride ne kadar güzel ve iyi hatıralar bıraktığının en büyük işareti ve kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

"HİZMET KERVANI DEVAM EDİYOR"


Hizmetleri için Belediye Başkanı Atay’a teşekkür eden Tezcan, “Hizmet kervanı Efeler’de devam ediyor. Hangi koltuklara gelirseniz gelin, sizin oraya gelmenizde emeği olanları unutmayan bir hizmet ve siyaset anlayışını Başkan Atay ile bugün Efeler’de görüyoruz, izliyoruz ve mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Atay, beraberindekilerle birlikte kurdeleyi keserek Hasan Yavuz Parkı’nın açılışını yaptı.